Sint intocht 2012 op Marken
zaterdag, 24 november 2012 (deel 1)

 

 HOME (FOTOBOEK) 

De jaarlijkse groepsfoto
 

Sinterklaas is weer op Marken

Een mistige Gouwzee was afgelopen zaterdag het decor van waaruit  de stoomboot van Sinterklaas naar Marken kwam.  Met een Pietenbotter en de reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij arriveerden Sint en heel veel Pieten in de haven van Marken.
 
Het leek op de Gouwzee nog mis te gaan, maar door kapitein Dirk, werd de ‘Spanje’ toch met  de juiste koers de haven van Marken binnen gevaren. In de haven vielen twee cadeaus in het water, maar door snel optreden van de reddingboten, werden deze cadeaus ‘gered’.
 
Op de kade werd de Goedheiligman van harte welkom geheten door burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon van de gemeente Waterland en presentator André. De Sint kreeg de sleutels van Marken overhandigd door de burgemeester, waarna het gevolg via de Buurten, Buurterstraat en Kerkbuurt arriveerde bij dorpshuis Het Trefpunt. Tijdens deze optocht heeft de Sint ook de hand geschud van een aantal personen uit China. Deze personen genoten ook van het schouwspel op het schiereiland.
 
In het dorpshuis werd de Sint wederom welkom geheten door de burgemeester en werd de uitslag van de kleurplatenwedstrijd bekend gemaakt. Een aantal ouders had ‘vals’ gespeeld, want als een peuter van één jaar keurig binnen de lijntjes kan kleuren, klopt er iets niet. Deze ouders kregen dan ook een reprimande. Vervolgens volgde een toneelstukje met als titel de ‘P-factor’ (Piet the Best). Maar de Sint vond alle Pieten ‘The best’.
 
Omstreeks kwart voor twee kwam een einde aan het feest in het dorpshuis en konden alle kinderen thuis hun schoen gaan zetten.
 
                 

naar deel 2

 HOME (FOTOBOEK)