Sinterklaas intocht 2015 op Marken
zaterdag, 21 november 2015 (deel 1)

 

 HOME (FOTOBOEK) 

De jaarlijkse groepsfoto
 
Een zonnige Gouwzee was afgelopen zaterdag het decor van waaruit de stoomboot van Sinterklaas naar Marken kwam.  Met de ‘Spanje’, de reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en de MK7 van Jan van Altena, arriveerden Sint en heel veel Pieten in de haven van Marken. Organisatie was in handen van de Marker Evenementen Stichting (MES).
 
De Spanje werd door de reddingboten van de KNRM met de juiste koers de haven van Marken binnen gelootst. Vooraf was de diepte van de haven reeds gemeten door één van de Pieten.
 
Op de kade werd de Goedheiligman van harte welkom geheten door burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon van de gemeente Waterland en presentator André. Nadat de Sint voet aan wal had gezet, vroeg hij aan de burgemeester of z’n paard, Amerigo, een ‘speciale’ parkeerplaats kan krijgen op Marken, want deze optie zal niet bestaan bij de toekomstige parkeerautomaten op het grote parkeerterrein van Marken. Ook de aankomsttijd stond in de huis-aan-huis bladen niet juist. Maar de Sint wist via de website van de organiserende Marker Evenementen Stichting wel de juiste tijden te vinden.  
 
De Sint kreeg vervolgens de sleutels van Marken overhandigd door de burgemeester, waarna het gevolg via de Buurten, Buurterstraat en Kerkbuurt arriveerde bij dorpshuis Het Trefpunt. Ook dit jaar stonden vele buitenlandse toeristen dit typisch Nederlandse spektakel te aanschouwen op het schiereiland.
 
In het dorpshuis werd de Sint wederom welkom geheten door presentator André en werd de uitslag van de kleurplatenwedstrijd bekend gemaakt. Na deze bekendmaking werd, in een (klein) toneelstukje, door Mario Boes een aantal Pieten gehypnotiseerd, zodat ze géén muzieknoten meer konden lezen. Zelfs de aanwezige muziekvereniging 'Juliana' kon geen ‘noot’ meer lezen. Maar met behulp van de Sint en de kinderen kwam alles toch weer goed. 
 
Omstreeks 13.45 uur kwam een einde aan het feest in het dorpshuis en konden alle kinderen thuis hun schoen gaan zetten.

Bron: PepProductions, zondag 22 november 2015

 

naar deel 2

 HOME (FOTOBOEK)