Plaatsing monument 'The Wave'
maandag 4 en dinsdag 5 januari 2016
 HOME (FOTOBOEK)  Archief herdenking Watersnood 1916
Linda Verkaaik heeft het monument in delen laten verschepen naar Marken. Letterlijk verschepen, want vanuit Edam zijn alle onderdelen met een platbodem van firma van Geemen naar Marken verscheept. Dit alles onder leiding en toeziend oog van de KNRM kwam alles veilig in de Marker haven aan.
Nadat alle onderdelen op het droge waren gezet begon het 'bouwen' van het kunstwerk. De onderkant bestond uit 3 delen, waaronder de bankjes. Deze moesten met uiterste secuur aan elkaar gemaakt worden, maar ook het boorwerk van Willem Jan (van Dijk) van Geemen was cruciaal.
Maandag waren de twee grootste onderdelen geplaatst, dit moest in elkaar gepast worden, alvorens alles aan elkaar en in de grond bevestigd werd. Dinsdag zijn de palen voor de doeken geplaatst (6 in totaal), zodat de doeken erin gehangen konden worden. Dit was ook weer een werk wat uiterste precies gedaan moest worden en ook nog met een hoogwerker. En korreltje zand schurend op de panelen, kon er namelijk al voor zorgen dat het hele effect verdwenen was. Maar alles is goed gegaan en in goede samenwerking.
Nu op naar 14 januari, wanneer het monument officieel onthult zal worden door minister Melanie Schultz van Haegen.
v
Archief herdenking Watersnood 1916  HOME (FOTOBOEK)