naar Marker Nieuws indexpagina
100ste Actie voor station Marken
 

Vanavond is Station Marken voor de 100ste keer uitgevaren in het jaar 2009. Nog nooit is dit aantal zo vroeg in het jaar bereikt. Met deze voortgang kan er een nieuw record qua aantal acties in het vooruitschiet liggen.

De actie van vanavond betrof een motorjacht dat een paar honderd meter ten zuidenoosten van de vuurtoren van Marken met motorproblemen voor anker lag. Beide reddingboten, de Frans Verkade en de Hendrik Jacob zijn uitgevaren.

Aangekomen bij het jacht zijn twee bemanningsleden overgezet en is er een sleepverbinding overgebracht. Nadat het anker werd gelicht heeft de Frans Verkade het motorjacht op sleeptouw genomen richting de marina haven van Monnickendam. Hier is het jacht afgemeerd. De twee opvarenden bedankten de mensen van de KNRM hartelijk voor de dienstverlening.

De beide reddingboten keerden hierna retour station Marken. De bemanningsleden die deelnamen aan deze actie werden vervolgens in het boothuis met champagne onthaald door hun collega’s, die een toost uitbrachten op de honderdste actie.

 

Bron: : KNRM Station Marken, woensdag 16 september 2009

 naar Marker Nieuws indexpagina
setstats