naar Marker Nieuws indexpagina
Ongelukkige en forse nederlaag HCSC

Marken – Wie in de hoek zit waar de klappen vallen, heeft vaak de pech dat er ook niets mee wil zitten. HCSC had zaterdagmiddag in het duel op en tegen Marken in het eerste kwartier zeker drie 100 procent kansen, maar wist niet tot scoren te komen en verloor het duel uiteindelijk met ruime cijfers: 5-0.

De Helderse ploeg zag in de beginfase van het duel het schot van debutant Jeremy Bais, na een halve minuut spelen, op de binnenkant van de paal weer terug het veld in springen. Ook Verdi Sambo en Jerrie Post kregen een fantastische mogelijkheid om de bezoekers op voorsprong te schieten, maar zagen hun inzet gekeerd door keeper Ron Smit.

Toen de Helderse storm enigszins gezakt was, kon de thuisploeg aan voetballen denken. En zoals de laatste weken wel vaker, was het voor het doel van HCSC wel meteen raak. Een vrije trap vanaf links werd bij de tweede paal voor het doel gegooid. Assistent-scheidsrechter Ramsey Carmelia attendeerde scheidsrechter Peter Beudeker erop dat doelpuntenmaker Jeroen Haarsma in buitenspelpositie stond. De arbiter negeerde het vlagsignaal echter en keurde het doelpunt goed. Nog geen tien minuten later was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Michael Janssen en Jeffrey Veerman schoten Marken naar een comfortabele 3-0 ruststand.

Tweede helft
In de tweede helft probeerde trainer Yamal Yahiaoui met een aantal wissels de wedstrijd te doen kantelen en dat lukte deels. HCSC kreeg kansen, maar als de Nieuwediepers de bal vlak voor het doel er niet in krijgen, wordt het een heel lastig verhaal. Marken voetbalde daarentegen ook niet geweldig, maar kwam nog wel twee keer tot scoren. De eerste treffer (4-0) kwam uit een vrije trap. Ramon Visser schoot de bal over de muur, langs de ingevallen doelman Patrick Vogelzang. De goalie nam plaats onder de lat, nadat Marcel Bruul als veldspeler de plaats innam voor de moegestreden Jeremy Bais. Twee minuten voor tijd werd het zelfs nog 5-0. Christiaan Brommersma kon opstomen vanaf de middenlijn en werd eigenlijk ge strobreed in de weg gelegd. Oog in oog met Vogelzang bleef Brommersma koelbloedig en schoot de ruime overwinning op het scorebord.

Verslag aangeleverd door Patrick Vogelzang.

Bron: denhelderactueel.nl, zondag 27 september 2009