naar Marker Nieuws indexpagina

Bron: Noordhollands Dagblad, maandag 5 oktober 2009

**********
Gelijkspel voor CSW

CSW heeft in het thuisduel met Marken met 0-0 gelijkgespeeld. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden was het duel allerminst saai maar met de stevige wind dwars over hel veld was goed voetbal niet altijd mogelijk.

Het was CSW dat in de beginfase veel in balbezit was tegen een achterover leunend Marken dat loerde op de counter. Voetballend zat het bij CSW aardig in elkaar maar tot echt grote kansen leidde dit niet want het ontbrak te vaak aan precisie bij de laatste bal.

Marken kreeg eigenlijk de beste kansen in de eerste helft waarbij de eerste kans over het doel werd geschoten en bij de tweede kans werd veel te slap ingeschoten waardoor Jordi Wens de bal kon oppakken. CSW probeerde het vanuit de tweede lijn via afstandsschoten maar die verdwenen naast het doel of de keeper van Marken stond op de juiste plek. Ook de vele corners die CSW in de eerste helft mocht nemen leverde geen resultaat op.

De tweede helft ging CSW nog meer op de aanval spelen en de ploeg speelde puur voor de overwinning. Het bleef echter levensgevaarlijk bij de uitbraken van Marken. Uit een zo'n aanval werd maar net voorlangs geschoten en misschien had Marken ook wel een penalty verdiend bij wat duw en trekwerk binnen de zestien. Ook CSW kreeg nu wat kansjes. Een voorzet van Mauricio Cabeza kwam terecht bij de vrijstaande Cesar de Kuyer bij de tweede paal maar zijn inzet kon ternauwernood tot corner worden verwerkt. Bij een knappe actie op de achterlijn legde de Kuyer de bal panklaar voor het doel maar was er helaas niemand van CSW om de zaak af te ronden. Een schot van Cabeza eindigde net naast het doel en een doelpoging van Stephan de Graaf over het doel.

Voor CSW zat er eigenlijk deze middag niet meer in dan een gelijkspel gewoonweg omdat de ploeg zich te weinig kansen wist te creëren. De beste kans voor CSW kwam eigenlijk in blessuretijd maar doordat Stefan Baars de bal maar half wist te raken ging ook deze kans verloren.

Een toch wel terecht gelijkspel aangezien beide ploegen qua veldspel niet veel voor elkaar onderdeden

Bron: 0297-online.nl, maandag 5 oktober 2009