naar Marker Nieuws indexpagina
Gaslek Minnehof
 

Vrijdagmiddag ging de pieper om 12:03 voor een ongeval met gevaarlijke stoffen in de Minnehof. Vanaf Marken was de 636 aanrijdende, vanaf Monnickendam de 635 en de 675. Daarnaast was ook de Officier van Dienst (OVD) gealarmeerd.

 

Aangekomen bij de Minnehof stond de leiding al flink te blazen. Hierop zijn we gelijk begonnen met het verrichtten van metingen. Omdat het gemeten percentage binnen de explosiegrens lag is er besloten de Minnehof compleet te ontruimen.

Verder werden er twee stralen hoge druk afgelegd om het gas in de waternevel te verdunnen. Hierdoor werd de kans op een explosie kleiner. 

 

Inmiddels waren de OVD en de voertuigen uit Monnickendam ook ter plaatse. Om het gebied goed te kunnen benevelen is een straatwaterkanon geplaatst. Dit kanon heeft een grotere water opbrengst waardoor het het gasmengsel beter verdunt. Na deze handeling was de situatie volledig onder controle en was het wachten op de Nuon om het lek te dichten.

 

Na een klein kwartier was de Nuon ter plaatse en hebben zij de desbetreffende leidingafgesloten. Vervolgens hebben we de Nuon nog geassisteerd met het wegpompen van het water. Nadat het lek gedicht was en de omliggende woningen gecontroleerd waren werd het gebied weer vrijgegeven en zijn we retour kazerne gegaan.

 

Bron: Brandweer Marken, vrijdag 27 november 2009 / foto's Barbara Teerhuis

 naar Marker Nieuws indexpagina