naar Marker Nieuws indexpagina
Gladheid op de dijk naar Marken (2)
 

Naar aanleiding van het besluit van de provincie Noord-Holland om niet meer strooien op de Markerdijk en de gladheidproblemen die daardoor ontstaan heb ik contact opgenomen met het college van B&W.

Als plaatsvervangend burgemeester heeft Fred Bouwman besloten om de Markerdijk te gaan strooien. Vanaf maandag gebeurd dat nu ook. Het moet echter beperkt gebeuren vanwege het beschikbare zout bij de gemeente vanwege het feit dat de hoeveelheid opslag niet berekend is op het strooien van provinciale wegen.

De gemeente Waterland heeft nog zout voor 2 keer strooien om de Markerdijk. Ze moeten dus zorgvuldig omgaan wanneer er gestrooid wordt. Ze zijn nu bij de buurgemeente aan het informeren of er nog zout beschikbaar is. De verwachting is dat Purmerend en Edam-Volendam extra zout kunnen leveren zodat er meer gestrooid kan worden.

 Donderdag zal er een motie ingediend worden om het college van B&W de provincie Noord-Holland schriftelijk te sommeren om de Markerdijk te strooien. Tevens zal er vanuit de CDA fractie vragen hierover gesteld worden.

Vanuit de Statenfractie van het CDA zijn er ook vragen gesteld waarom er besloten is de Markerdijk niet te strooien terwijl het de enige toegangsweg naar Marken is.

Zoals je leest wordt er dus actie ondernomen om het probleem, wat de provincie Noord-Holland veroorzaakt op te lossen.

 

Bron: Jelle Kaars (CDA), woensdag 3 februari 2010

 naar Marker Nieuws indexpagina