naar Marker Nieuws indexpagina
Gratis inzamelen kunststof verpakkingsmateriaal
Dinsdag 9 februari 2010 is de Gemeente Waterland gestart met gratis huis aan huis inzameling van kunststof verpakkingsmateriaal. Dit betekent dat inwoners van de gemeente plastic flessen, shampoo- en wasmiddelenflacons, plastic tassen, plastic bekers en sausflessen apart van het overige huisvuil kunnen aanbieden. Dat kan in de zak die de gemeente gratis beschikbaar stelt. Het plastic wordt gerecycled. Wethouder Bouwman zal symbolisch de eerste zak met kunststof afval in de huisvuilwagen van SITA werpen.
 
Inzameldagen en -locaties
SITA haalt de zakken een keer per maand op.
De planning voor 2010 is als volgt:
 
·      4e woensdag van de maand wordt er ingezameld op Marken
(zie ook Marker Agenda)        
 
Deze inzameldata publiceren wij ook op onze website,
Op www.plasticheroes.nl  staat alle informatie over de inzameling en verwerking van kunststofverpakkingsafval.
 
De inzamellocaties zijn dezelfde als de locaties waar inwoners de minicontainers of huisvuilzakken voor het huishoudelijk afval neerzetten. In de situaties waar ondergrondse afvalcontainers zijn, is de stoep voor de container de verzamelplaats. Inwoners kunnen de zak vóór 07.30 uur op de stoep zetten.
 
Informatiepakket en verzamelzakken
Alle inwoners van de Gemeente Waterland hebben een folder thuisgestuurd gekregen. In de folder staat wat wel en niet in de zakken mag. Bij de folder zijn ook zakken voor het kunststof afval geleverd. Met de bijgeleverde zakken kunnen inwoners de eerste maanden vooruit. Als de zakken op zijn, kunnen Waterlanders contact opnemen met de gemeente: de gemeente levert kosteloos een set nieuwe zakken.
 
Aandachtspunt
Een aandachtspunt is het verwaaien van de zakken: kunststof weegt niet veel. Zelfs een volle zak met kunststofverpakkingsafval heeft nauwelijks gewicht en is daardoor gevoelig voor wind. De gemeente roept in de brief bij de folder de inwoners op ervoor te zorgen dat de zak niet kan wegwaaien als het op inzameldagen hard waait.
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 4 februari 2010

 naar Marker Nieuws indexpagina