naar Marker Nieuws indexpagina

Waterlandse kanoers zoeken de zon op

 

Afgelopen weken was er volop ijs en sneeuw in Nederland. Heerlijk voor alle schaatsliefhebbers, maar minder leuk voor kanovaarders. Zij hebben al bijna 2 maanden hun boten niet te water kunnen laten door het ijs. Om zich toch goed te kunnen voorbereiden op het nieuwe wedstrijdseizoen, vertrekken ze naar het zuiden van Spanje.

Bram en Sandra Brandjes maken deel uit van de selectie van de Nederlandse Kano Bond. De eerste wedstrijden staan al weer begin april op het programma en er moeten kilometers worden gemaakt op het water. Door het ijs is dat sinds half december in eigen land niet mogelijk. De afgelopen periode hebben ze daarom veel krachttraining gedaan, hardgelopen en de kano-ergometers gebruikt. Maar voor een goede wedstrijdvoorbereiding is het varen op het water essentieel.

In het Spaanse Sevilla zullen ze in twee weken rond de 300 km gaan varen op het water. Samen met de 6 andere Nederlandse talenten zullen ze zich, onder leiding van Niels Hoekstra en Irene Pepinghege, gaan voorbereiden op de eerste wedstrijden van 2010.

Voor de Waterlandse toppers is deze stage een mooie basis om te werken aan hun doelen voor het komende jaar. Bram zal zich voornamelijk richten op het behalen van een A-finale op de 1000 meter, Sandra gaat voor de top 10  op de marathon (26 km). Door het ijs ontbreekt er een schakel in de opbouw naar een topprestatie. Om hun doelen te bereiken, willen de kanoërs graag nog een tweede keer op trainingsstage. Hiervoor gaan ze nog op zoek naar financiële middelen om dit te kunnen realiseren.

 

Bron: Niels Hoekstra, maandag 15 februari 2010

 naar Marker Nieuws indexpagina