naar Marker Nieuws indexpagina
Handwerkcafé en kaderdag
 
 
Woensdag 17 februari op het handwerkcafé kwamen 2 cursisten om hun les in te halen. Ze zijn bezig geweest om met een spiegeltje een hoek in de rand te tekenen,dat was een echte eyeopener. Met een spiegeltje kun je heel veel veranderen,je kunt je eigen hoek creëren, de rand verbreden enz.

Kortom met een spiegeltje werken biedt mogelijkheden te over.

Donderdag hadden we kaderdag voor de voorwerksters van de NBvP van de provincie Gelderland. Na onze vergadering,over tentoonstelling en andere zaken kwam s”middags de heer Klaas Kes. Deze meneer is geboren op Marken. Hij heeft ons alle facetten van de klederdracht van het eiland Marken heeft uitgelegd.

Het was heerlijk om na zijn verhaal zomaar die mooie spullen in de handen te mogen nemen. Wij zijn zo enthousiast dat we gevraagd hebben of de familie Kes met ons naar Marken wil gaan. We kunnen dan het Museum bezoeken en krijgen dames te spreken die de techniek beheersen van het maken van de dracht.

Dit is voor onze voorwerksters een extra uitje, de datum hebben we reeds afgesproken,dus weer iets om je op te verheugen.

Dit is natuurlijk echt iets origineels uit Holland en daar horen we iets mee te doen. De afdeling uit Klarenbeek heeft deze winter al een techniek ter hand genomen. Deze werkstukken worden tentoongesteld op 22 en 23 april in het Dorpscentrum in Vorden.

Vandaag was er eigelijk eens tijd om m’n eigen huis te doen, maar tussendoor alweer heel veel voor het Textiel Festival bij de hand gehad. Heb je belangstelling voor textiel dan mag je dit niet missen. Op de website worden regelmatig toevoegingen gedaaan zodat u kunt zien wat er te doen is. www.textielfestival.nl

 

Bron: Afke's Merklap-Blog, maandag 22 februari 2010

 naar Marker Nieuws indexpagina