naar Marker Nieuws indexpagina
Feestelijke legging eerste dakpan bij Dorpshuis Het Trefpunt
 

Nadat onlangs het hoogste punt van het project Het Trefpunt te Marken werd bereikt, kan nu de eerste dakpan worden gelegd. Dit gebeurt op maandag 1 maart aanstaande, door wethouder Alice Brom van de gemeente Waterland. Op deze dag wordt stilgestaan bij dit voor Marken zo bijzondere project. Dorpshuis Het Trefpunt in Marken wordt verbouwd en uitgebreid met een multifunctioneel wijksteunpunt. De totale bouwwerkzaamheden worden naar verwachting na de zomer van 2010 afgerond.

 

Het bestaande dorpshuis wordt gedeeltelijk verbouwd en met ongeveer 450
vierkante meter uitgebreid. In het totale verbouwde en uitgebreide dorpshuis/wijksteunpunt worden uiteenlopende functies ondergebracht, zoals een bibliotheek, schoonheidssalon, fysiotherapie, fitness en een ontmoetingsruimte voor ouderen. Maar ook een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang, aula, vergaderruimtes, toneel- en muziekpodia en enkele multifunctionele ruimtes krijgen een plekje in Het Trefpunt.

 

Project komt leefbaarheid ten goede

Het project wordt gerealiseerd door Bouwcompagnie, de ontwikkelafdeling van Wooncompagnie. Aangezien het project de leefbaarheid ten goede komt (het project is voor Marken letterlijk hét trefpunt) biedt Wooncompagnie financiële steun. Met het leggen van de eerste pan wordt officieel begonnen aan het volledig ‘bekleden’ van het pand met zwarte, geglazuurde pannen. Het Trefpunt is oorspronkelijk ontworpen door de befaamde architect Ton Alberts. SeARCH Architects uit Amsterdam heeft er bij het ontwerp van de verbouw/nieuwbouw rekening mee gehouden dat het hele project dezelfde, karakteristieke uitstraling behoudt. Aannemer is Volent Bouw uit Volendam. De nieuwbouwwerkzaamheden zijn voor de zomer afgerond, waarna de verbouw van start gaat.

 

 

Bron: Bouw Compagnie, donderdag 24 februari 2010

 naar Marker Nieuws indexpagina