naar Marker Nieuws indexpagina

Ondertekening kwaliteitsmeter veilig uitgaan

Samenwerking tussen gemeente, politie Zaanstreek-Waterland en Koninklijke Horeca Nederland vastgelegd

 

Om de kwaliteit van de uitgaansgebieden in de gemeente Waterland te verhogen, hebben de gemeente Waterland, de politie Zaanstreek-Waterland en de afdeling Waterland van Koninklijke Horeca Nederland de handen ineen geslagen. De samenwerking is vastgelegd in een overkomst “Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan”. Woensdag 17 maart 2010 om 12.00 uur ondertekenen burgemeester E.F. Jongmans, korpschef G. Huyser van Rheenen en voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Waterland, de overeenkomst.

De ondertekening vindt om 12.00 uur plaats in
Restaurant De Taanderij
Havenbuurt 1
1156 AL  MARKEN

Initiatief

In juni 2008 hebben Koninklijke Horeca Nederland en de gemeente Waterland het initiatief genomen voor een eerste overleg. Bedoeling hiervan was om te inventariseren of er met elkaar afspraken gemaakt konden worden over de verbetering van het uitgaansgebied in Monnickendam. Bij dit overleg waren ook vijf horecaondernemers uit de gemeente Waterland aanwezig. Uit deze bijeenkomst kwam naar voren dat partijen een gezamenlijke verantwoordelijkheid voelden om te zorgen voor een veiliger en sfeervol uitgaansklimaat. Ook de politie Zaanstreek-Waterland ziet in het gezamenlijk optrekken een meerwaarde ten opzichte van de reeds bestaande inspanningen van individuele partijen. Met de het ondertekenen van een officiële overeenkomst wordt de samenwerking bekrachtigd.

Doelstelling

Naast het maken van afspraken is het doel van de samenwerking het selecteren, faciliteren en uitvoeren van concrete maatregelen die de kwaliteit in het algemeen en de veiligheid in het bijzonder van de uitgaansgebieden rechtstreeks verhogen. Afstemming van de inspanningen van lokale partijen en “het elkaar weten te vinden” zijn ook belangrijke uitgangspunten in de gezamenlijke aanpak.

Inhoud overeenkomst

In de overeenkomst is vastgelegd dat de partijen hun inspanningen richten op een aantal speerpunten. Die speerpunten zijn mogelijke verruiming van het terrassenbeleid, beperking overlast op straat en in de cafés, aanpak drugs, samenwerking & communicatie tussen lokale parijen en controle & handhaving.

 

Bron: Gemeente Waterland, dinsdag 9 maart 2010

 naar Marker Nieuws indexpagina