naar Marker Nieuws indexpagina
Kelly Zeeman met Oranje O-17 niet langs Zwitserland
 

Afgelopen woensdag speelde het Nederlands elftal, meisjes onder 17, tegen hun leeftijd genoten van Zwitserland met 0-0 gelijk. Dit gebeurde op het terrein van De Valleivogels in Scherpenzeel.

Deze wedstrijd stond in het teken van de voorbereiding op de tweede kwalificatieronde voor het Europees kampioenschap. Onze trots van sv Marken, Kelly Zeeman speelde de tweede helft als aanvoerder een puike partij. Onder het toeziend oog van 400 toeschouwers, waaronder een handvol Markers, was Nederland in het tweede bedrijf sterker dan de Zwitserse meiden. Nederland kreeg enkele corners te nemen waarbij Kelly in het strafschopgebied te vinden was. De corners hadden niet de gewenste hoogte om Kelly met het hoofd in stelling te brengen. Stiekem hoopten de aanwezige Markers op zo'n succesje.
Al met al is onze Kelly weer een interland rijker en een stapje dichter bij het Europees kampioenschap.

Onder 17 speelt verder op dinsdag 16 maart, 19.00 uur) tegen een KNVB Talententeam en op dinsdag 23 maart, 19.00 uur, tegen een US Region Team.

Eliteronde EK

Op 6 april vertrekt het team voor de Eliteronde EK-kwalificatie naar Italië, waar de ploeg van Van Kortenhof speelt tegen Italië (8 april), Servië (10 april) en Engeland (13 april).

De nummers 1 per poule (er zijn vier poules in de eliteronde) plaatsen zich voor het EK.
Het EK wordt gespeeld van 22 t/m 26 juni 2010 in Zwitserland. Bij plaatsing voor dit EK volgt na de eliteronde een vervolgprogramma.
 

Bron: S.V. Marken, donderdag 11 maart 2010

 naar Marker Nieuws indexpagina