naar Marker Nieuws indexpagina
Dames O-17 treft een gerafeld KNVB Talenten Team
 

In voorbereiding op een spannende kwalificatieronde in Italië, oefende Oranje Onder 17 tegen het KNVB Talenten Team. Het werd een doelpuntloze wedstrijd waarin twee ploegen enorm hun best deden om veel strijd aan de dag te leggen. Waarschijnlijk door die drang om veel strijd te leveren, was het bij tijd en wijle ook een rommelige wedstrijd.

In de allerhoogste versnelling. Zo speelden beide ploegen. Alsof 2 maal 45 minuten daardoor sneller voorbijgaat. Het gevolg was dat goede wil, net aan een voldoende kreeg.

Het KNVB Talenten Team – gemiddelde leeftijd 17 jaar – moest enkele speelsters missen die tot de selectie van Oranje Onder 17 behoren en ook Marissa Compier (inhaal Ter Leede).
Desondanks wist het KNVB TT de wedstrijd te bepalen. Gedurende de eerste helft speelde de strijd zich voornamelijk af op de helft van Oranje af. De grootste kansen echter om te scoren, waren voor het Oranje-team.
Snelle en goed uitgevoerde uitvallen – met name over de rechterkant en vooral ingezet door speedy Marlou Kelleners – lieten zien dat men met dit Oranje Onder 17 straks in Italië zeker rekening moet houden.

Oranje O 17 volop kwaliteiten
In het tweede gedeelte van de wedstrijd kregen de toeschouwers een bijna identiek beeld te zien als het eerste. Weer veel strijd en dito slordigheden. Er tussendoor lieten beide ploegen echter ook zien dat er veel voetbal kwaliteit aanwezig is.
Wat dat betreft kan Oranje Onder 17 met veel vertrouwen richting kwalificatie ronde toe gaan.

Statistieken

Wedstrijd: Oranje Onder 17 - KNVB Talenten Team
Datum: dinsdag, 16 maart 2010, aanvang 19.00 uur
Plaats: Complex van ZSGO/WMS in Amsterdam
Betreft: oefenwedstrijd
Ruststand: 0-0
Eindstand: 0-0

 

Bron: VrouwenVoetbalNederland, woensdag 17 maart 2010

 naar Marker Nieuws indexpagina