naar Marker Nieuws indexpagina
Start bouw koop- en huurwoningen op Marken

Op woensdag 31 maart 2010 slaan de wethouder Ruimtelijke Ordening van de gemeente Waterland en voorzitter Raad van Bestuur van Woonzorg Nederland Marco Meerdink samen de eerste paal van 33 sociale huurappartementen en 14 koopappartementen op de locatie van het voormalig verzorgingshuis Voor Anker op Marken.

Eerste paal

Eilandbewoners van Marken en belangstellenden zijn vanaf 14.45 uur welkom in de Patmoskerk op Marken. Na de officiŽle woorden, wordt de eerste paal geslagen die de start van de bouw markeert. Aansluitend kunnen de aanwezigen onder het genot van een hapje en een drankje napraten. De gelegenheid eindigt om 17.00 uur.

Huur- en koopwoningen

De totale ontwikkeling bestaat uit 14 koopappartementen, 33 sociale huurwoningen en 15 koop eengezinswoningen. Woonzorg Nederland start nu met de nieuwbouw van 14 koopappartementen en 33 sociale huurappartementen op de locatie van het voormalig verzorgingshuis Voor Anker. De 33 sociale huurappartementen, die exclusief voor 55 plussers bestemd zijn, worden in het najaar via Woningnet aangeboden. In tegenstelling tot de huurappartementen, zijn de koopappartementen - Jan van Gent genaamd- voor alle leeftijden beschikbaar. Op de begane grond van het kleinschalige appartementencomplex bevinden zich zes appartementen met een woonoppervlak van ongeveer 53 tot 70 m≤. Deze woningen hebben een tuin op het westen. Op de eerste en tweede verdieping bevinden zich in totaal acht maisonnettes met een balkon op het westen. Deze appartementen hebben een woonoppervlak van 95-99m≤. Bij alle woningen is een separate berging op de begane grond inbegrepen en kan men voor de deur parkeren. Voor meer informatie over de koopwoningen kan men terecht bij makelaar Nemass De Boer, bereikbaar op telefoonnummer 0299-363219. De verkoopprijzen van de koopappartementen liggen tussen de Ä182.500,- v.o.n. en Ä269.000,- v.o.n.

 Bouwtekeningen "Jan van Gent" op Marken , 19 juni 2009 (1859)

Bron: Woonzorg Nederland, vrijdag 19 maart 2010

 naar Marker Nieuws indexpagina