naar Marker Nieuws indexpagina
"Ik heb vertrouwen in de meiden van Onder 17"
  Vesna Veltrop begon als linksback in de basis van Onder 17 tegen het Region Team uit Amerika. Na een goede en stevige warming-up begon Oranje niet lekker aan deze oefenwedstrijd, want een terugspeelbal verdween bijna in eigen doel. Nikki de Roest liet daarop zien dat zij echt wel wat kan op het middenveld, en gaf Dominique Bruinenberg een heerlijke pass op Quinniver Lardinois, maar de voorzet kon niemand bereiken.

Amerika kreeg een grote kans, maar keepster Robbin Huisman keek de bal achter. Dominique Bruinenberg schoot van afstand, maar de sluitpost uit Amerika redde. Maxime Scheepers zag een pegel naast gaan, en Nikki van de Pas lukte het net niet om door te breken richting het doel. Nadat goalie Robbin Huisman knap redding moest brengen kreeg de verzorging veel werk te doen. Jackie Groenen moest opgelapt worden, hield het nog drie minuten vol, maar moest toch naar de kant. Keepster Robbin Huisman ging ook naar de grond, en ook zij moest zich laten vervangen door Melissa van der Wiel. Ook Myrusha Victoria kreeg een behandeling te verwerken, maar Oranje bleef qua score wel overeind staan, derhalve 0-0 met de rust.

Na de pauze raakte Tashira Renfurm de bovenkant van de lat, en moest Melissa van der Wiel redding brengen op een afstandschot. Wat opviel waren de spelsituaties bij Onder 17. Kreeg Amerika een corner te nemen, trok heel Oranje zich terug in de eigen 16, niemand bleef voorin staan, en dan wordt zelf scoren heel lastig. Ook de afvallende bal na Amerikaanse corners waren voor de gasten, er is dus nog werk voor de boeg, want ook bij eigen hoekschoppen bleven de Nederlandse speelsters met teveel meiden achterin staan. Melissa van der Wiel moest tot twee keer toe handelend optreden bij corners voor de gasten. Oranje kreeg ook een kans bij een hoekschop, echter werd de bal van de lijn getrapt. Linda Bakker schoot een voorzet in de handen van de keepster en had Marlou Kelleners nog een mooie loopactie met voorzet in huis.

De 0-1 werd mooi afgerond door een Amerikaanse luisterend naar de naam Leah Haidar. Keepster Melissa van der Wiel ging voor de tweede keer deze avond naar de grond, maar kon verder spelen. Tashira Renfurm schoot net naast, maar de gelijkmaker zat er helaas niet in.

Vesna Veltrop zal erbij zijn. Zij en Dominique Bruinenberg hebben de meeste ervaring bij deze lichting. De 16-jarige Veltrop komt uit Zuidhorn, en speelt bij CVVB Bedum. Vesna: ''Ik begon met voetballen bij vv Zuidhorn, nu bij CVVB, dat is een halfuurtje rijden van mijn woonplaats Zuidhorn (een dorp van ±6500 inwoners). Dat zal volgend seizoen dus wel wennen worden, want dan ga ik naar de grote stad Amsterdam, want ik ga spelen voor het KNVB Talenten Team van Hesterine de Reus. Ik wil mij daar verder ontwikkelen als voorproject voor de Eredivisie.

Maar zover is het nog lang niet, want ik focus mij eerst op Onder 17. Het zou mooi zijn om in Italie als eerste te eindigen. Of we nu eerst tegen Italie of Engeland moeten maakt mij niet uit, want je moet alle wedstrijden hard werken. We moeten nog flink trainen voor de eerste wedstrijd, al hebben we niet veel tijd meer, maar we gaan er wel voor. Er zit best wel wat in dit team, maar het moet er nog uitkomen, daar heb ik wel vertrouwen in.

We scoren moeilijk, en zonder doelpunten te scoren win je geen wedstrijd, daarentegen staat het achterin goed. Het Nordic-toernooi is mij zoal bijgebleven, we werden derde, al speelde ik maar 72 minuten, maar het was een team, dus dat moet nu ook maar gebeuren. Ik voel wel zoiets als de kar trekken, Dominique en ik hebben meer meegemaakt dan de meeste speelsters van deze lichting, dus we gaan dan ook vol de strijd aan. Bij het Nordic was ik nog een jonkie, nu moet ik er staan. In de periode dat wij daar spelen heb ik een proefwerkweek, maar ik moet die proefwerken maken voor het vertrek naar Italie, op Engels na, dus daar moet ik nog de boeken induiken haha, dat zal niet meevallen. Op school hebben ze daar wel begrip voor, wanneer ik niet toekom om daar te leren mag ik het ook later doen, dat is wel mooi, want ''voetbal'' staat nu centraal voor mij".

Dinsdag 6 april vertrekt o17 naar Italie, donderdag 8 april speelt men de eerste wedstrijd tegen gastland Italie.

Statistieken:

Wedstrijd: Oranje Onder 17 - USA Region Team
Datum: dinsdag 23 maart 2010
Locatie: KNVB Zeist
Ruststand: 0-0
Eindstand: 0-1
Reporter: Rob Kooy
 
Nederland: Robin Huisman (DVS ’33), Marlou Kelleners (VV Born), Myrusha Victoria (Hollandia),
Kelly Zeeman (Marken sv.), Vesna Veltrop (CVVB), Dominique Bruinenberg (Margriet), Linda Bakker (Reiger Boys), Maxime Scheepers (RKSVO), Nikki van de Pas (SC ’t Zand), Nikki de Roest (Heerjansdam), Quinniver Lardinois (Scharn)

Wissels: Melissa van der Wiel (Ter Leede), Tashira Renfurm (ATC ’65), Michelle van der Helm (DHC), Myrthe Moorrees (SV Venray), Sanne Schoenmakers (SC Susteren), Manon Micka (Ter Leede), Jacky Groenen (Rood Wit V), Paola van der Veen (Voorschoten ’97)

 

Bron: VrouwenVoetbalNederland, woensdag 24 maart 2010

 naar Marker Nieuws indexpagina