naar Marker Nieuws indexpagina
Kelly Zeeman wil met Onder 17 naar EK
  Volgende maand vertrekt Onder 17 naar Italie om zich te kwalificeren voor het EK voor speelsters  Onder 17, maar dan moet men eerst afrekenen met gastland Italie, Servie en Engeland. De winnaar plaatst zich voor het EK dat in Zwitserland wordt gespeeld. Kelly Zeeman van S.V. Marken wil dat meemaken, maar wie is eigenlijk Kelly Zeeman? Vrouwen Voetbal Nederland sprak na afloop van de oefeninterland tegen Zwitserland met deze lange verdedigster uit Marken.
 
Kelly Zeeman: "Ik begon met voetballen toen ik vijf jaar was, bij de F-jes bij mijn club S.V. Marken. Het hele traject doorgelopen bij de jeugd en enkel en alleen bij de jongens gespeeld. Nu speel ik bij de A1, we staan momenteel bovenaan dus het gaat wel lekker bij mijn club. Vorig seizoen werden we kampioen toen ik nog in de B1 speelde. 

Het voetballeven tussen de jongens gaat mij goed af, ben het ook gewend, al speel ik af en toe mee bij de meiden, maar dat is meer voor de gezelligheid. Marken is mijn club, de gezelligheid straalt er vanaf, zeker in de kantine, iedereen kent iedereen. Het is net een grote familie.

Bij regio Waterland zag de KNVB mij voetballen, en kwam op die manier bij district West 1 terecht, zo ook bij Onder 17 West 1, en nu bij Nationaal onder 17. Bij Onder 15 was ik afgevallen, maar ik pakte de draad weer op bij Onder 16 bij het Nordic toernooi in Zweden met als gevolg dat ik nu bij de selectie zit van bondscoach Maria van Kortenhof. Bij de A1 van S.V. Marken speel ik rechtshalf, want ik ben na de winterstop overgeplaatst naar de A1 omdat er een speler naar het eerste elftal promoveerde, zodoende ging ik van de B1 naar de A1.

Ik kreeg vroeger toen ik klein was een bal voor mijn verjaardag want ik was op mijn 2e jaar al aan het voetballen. Dat greep mij enorm aan, wilde ook niet anders. Mijn vader maakte mij lid van S.V. Marken, hij heeft daar ook altijd gespeeld op het hoogste niveau. Ook volgend seizoen zal ik de club trouw blijven, dat is mijn eigen keuze".

Marken (plaatselijk Mereke) is bekend als voormalig eiland in de Zuiderzee, tegenwoordig het Markenmeer, en heeft zo zijn eigen dialect, het Markens. De vuurtoren staat symbool voor het dorp met bijna 1900 inwoners. Marken is een toeristische trekpleister met de opvallende klederdracht en de houten huizen op palen. De plaatselijke voetbalclub is een kleine vereniging met een rijke historie. Het heeft op het allerhoogste amateurniveau gespeeld en in het seizoen 1985/1986 schreef het mannenteam historie in het KNVB toernooi. Rheden en Rohda Raalte werden uitgeschakeld, en de profs van Heracles Almelo werden met 3-1 weggespeeld. In de kwartfinale kwam FC Den Haag op visite. Pas tegen het einde van de wedstrijd won de club uit de Eredivisie daar met 0-1. Thans heeft S.V. Marken twee vrouwenteams en twee meisjesteams. 

Kelly Zeeman voelt zich thuis in het dorp, "maar winkelen kan hier niet, want die zijn er niet, dan moet ik naar Amsterdam, want winkelen doe ik graag met vrienden. Ik kom sowieso graag in Amsterdam, want AJAX is mijn club, ga er wel eens kijken als ik er tijd heb, want mijn week bestaat toch voornamelijk uit mijn eigen voetbal. Elke maan- en woensdag train ik bij het KNVB talententeam in Amsterdam of hebben we een oefenwedstrijd, op de donderdag train ik mee bij de B selectie van Marken, en vrijdags met de A junioren, zaterdags de competitiewedstrijd".

Begin april wacht een zware vuurdoop voor Onder 17. Met name Engeland is een sterk team, maar met Kelly Zeeman in de basis zijn er mogelijkheden om een goed resultaat neer te zetten. De lange verdedigster kan bij spelhervattingen mee naar voren en voor veel gevaar zorgen, want zij is ook kopsterk. ''Ik heb er zin in, al wordt het lastig. Servie moet kunnen, maar ik heb er wel vertrouwen in. Dit is toch waar je het allemaal voor doet".

Geschreven door Rob Kooy,  dinsdag 16 maart 2010

 

Bron: VrouwenVoetbalNederland, woensdag 24 maart 2010

 naar Marker Nieuws indexpagina