naar Marker Nieuws indexpagina
Oud burgervader Te Boekhorst overleden
De burgemeesters Te Boekhorst & Van Hout  plaatsen samen een vlag op het laatste gat in de Marker dijk anno 1957
 
Oud burgemeester Han te Boekhorst is afgelopen zaterdag overleden.

Te Boekhorst was maar liefst twintig jaar burgemeester van Broek in Waterland, van 1957 tot 1977. Hij is 85 jaar geworden. Vandaag, 31 maart, is er gelegenheid tot afscheid nemen in de Nederlands Hervormde kerk van Broek in Waterland van 19.00 tot 20.30 uur.

De heer H.G.M. te Boekhorst was bij zijn benoeming in 1957, op 32-jarige leeftijd, de jongste burgemeester in Nederland. Tot zijn terugtreden, om gezondheidsredenen, in 1977 was hij de laatste jaren naast burgemeester ook secretaris. Grote projecten tijdens zijn burgemeesterschap waren: de ruilverkaveling, met o.a. de weg tussen Zuiderwoude en Uitdam, de dijkverbinding tussen het vaste land en Marken. De nieuwbouw in Broek - Noord.Vele jaren, tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart j.l. was hij een vast lid van het stembureau in Broek in waterland.

De heer Te Boekhorst is lang actief gebleven in vele organisaties. Omdat zijn leven enkele keren gered was door de inzet van een A.E.D. was hij een hoofdsponsor van "6minutenwaterland" .

 

Bron: Witte Weekblad (internet), woensdag 31 maart 2010

 naar Marker Nieuws indexpagina