naar Marker Nieuws indexpagina
1e Paal bouw koop- en huurwoningen op Marken
Fred Bouwman (links) en Marco Meerdink bij de "puls-machine"

Woensdag 31 maart hebben de wethouder Ruimtelijke Ordening van de Gemeente Waterland, de heer Fred Bouwman en voorzitter Raad van Bestuur van Woonzorg Nederland, Marco Meerdink, samen de eerste (symbolische) paal geslagen t.b.v. 33 sociale huurappartementen en 14 koopappartementen (Jan van Gent) op de locatie van het voormalig verzorgingshuis Voor Anker op Marken.

Belangstellenden waren vanaf 14.45 uur welkom in de hal van de Patmoskerk. De bijeenkomst werd geopend door officiŽle woorden van Fred Bouwman.  Hij memoreerde dat dit de eerste en tevens laatste keer is dat hij een eerste paal zal slaan. Tevens was hij content met de goede samenwerking tussen Stichting Eilandraad & Gemeente Waterland voor het realiseren van dit project. Vervolgens gaf Marco Meerdink een speech. Hij noemde het toerisme waardoor Marken bekend is geworden en dat z'n kinderen Marken kennen door Het Paard van Marken ofwel de vuurtoren. Verder deelde hij mede dat er nog een paar woningen te koop zijn en dus iedereen nog de kans heeft hier te (kunnen) wonen.

De symbolische eerste paal werd geslagen ter hoogte van Hoogkamplaan 36, waar Immetje Stoker-Zeeman woont. Deze paal werd door de heren om 15.35 uur de grond ingepulsd.  Deze paal is bedoeld als fundering voor een trap voor de aanleunwoningen.  De werkelijke eerste paal wordt over twee weken geslagen.

Het geheel werd muzikaal omlijst door de "Voor Anker Band".

Cliff Hoogerwerf opent de middag

Fred Bouwman Marco Meerdink
Achter "de Tuut" naar de bouwplaats Achter "de Tuut" naar de bouwplaats
met dank aan Fred Meijer

Bron: PepProductions, woensdag 31 maart 2010

 naar Marker Nieuws indexpagina