Uiterst effectieve opening
Al na vier minuten was al het raak toen Tashira Renfurm (ATC ’65) een hoekschop van Quinniver Lardinois (Scharn) binnenschoot. En nog voordat de Italiaanse speelsters goed en wel van de schrik bekomen waren, lag ook nummer twee er al in. Na een snel uitgevoerde counter schakelde Sanne Schoenmakers (SC Susteren) haar directe tegenstander uit, waarna ze de bal panklaar legde voor Kelly Zeeman (S.V. Marken), die beheerst binnenschoot.
 Renfurm kwam daarna nog tot een bal op de paal, maar verder speelde Nederland te slordig om nog meer goede kansen te creëren. Ook na rust bleef Onder 17 opportunistisch spelen, waardoor het team te veel balverlies leed. Omdat ook Italië niet tot behoorlijke aanvallen kwam, en de achterhoede van Oranje goed stand hield, bleef het bij 2-0.