naar Marker Nieuws indexpagina
Dames O<17 winnen ook van Servië

Nederland heeft ook de tweede wedstrijd van het EK-kwalificatietoernooi gewonnen. Tegen Servië onder 17 werd het 1-0. Linda Bakker, die deze wedstrijd in de basis begon, kopte in de 23e minuut de bal in uit een hoekschop.
Volgens bondscoach Maria van Kortenhof had Nederland vooral in de eerste helft moeite met de Servische meiden. "Er werd in de 1e helft teveel achteruit verdedigd. In de tweede helft ging dit beter."
De andere groepswedstrijd tussen Engeland o17 en Italië o17 eindigde in een 0-0 gelijk spel. Na 2 wedstrijden leidt Nederland dus de groep met 6 uit 2 (3-0) voor Engeland met 4 uit 2 (3-0). Dinsdag wordt in een rechtstreeks duel uitgemaakt welk land groepswinnaar en daarmee EK-deelnemer wordt.

Nederland heeft dinsdag genoeg aan een gelijkspel om door te gaan naar de EK.
Het EK wordt gespeeld in Nyon, Zwitserland, van 22 t/m 26 juni 2010.

Nabeschouwing Maria van Kortenhof
Bondscoach Maria van Kortenhof sprak na afloop van een moeilijk begin. "De Servische meiden hadden voorin 2 goede spitsen en mogelijk daardoor sloop er toch wat angst in ons spel. We voetbalden daardoor teveel achteruit en kwamen te weinig van onze helft af. We hebben zelf geen kansen weggegeven en het enige gevaar kwam uit vrije trappen. We komen op voorsprong bij de eerste gelegenheid en opnieuw uit een corner. Linda Bakker kan uit die corner inkoppen. We hebben later in die helft nog 2 mogelijkheden gekregen. Maar beide keren werd een snelle tegenaanval van ons wegens buitenspel afgevlagd.
In de tweede helft verdedigden we meer vooruit en hadden we meer grip op de wedstrijd. Er werd beter en met meer durf gespeeld. We controleerden de wedstrijd. We gaven zelf geen kansen weg en kregen zelf diverse kansjes. Daaruit wisten we niet te scoren, terwijl dat eigenlijk wel een keer had gemoeten.
Over 2 wedstrijden bekeken staat het verdedigend goed bij ons. Opbouwend en aanvallen kan het beter, maar we scoren wel 3x waarvan 2x uit een dood moment, een hoekschop. Dat geeft vertrouwen voor de derde en beslissende wedstrijd tegen Engeland. We hebben aan een gelijk spel genoeg, maar op deze leeftijd is het niet mogelijk om op een gelijk spel te spelen. We hebben tot nu toe de 0 gehouden en als we op een solide verdediging kunnen vertrouwen, kunnen we dat in de wedstrijd verder uitbouwen."