naar Marker Nieuws indexpagina
Actie Vuurtoren Marken GROOT succes !!
 

Afgelopen zondag was de vuurtoren op Marken, Het Paard van Marken, van 12.00 tot 16.00 uur toegankelijk voor publiek. Er werd een rondleiding gegeven door Thijs & Liliane en ook lieten zij de Bronsmotor draaien. De kosten voor deze rondleiding bedroeg € 5,= p.p . en de totale opbrengst ging naar de Stichting Vaarwens. De totale opbrengst bedroeg € 632,60.

De Stichting Vaarwens is opgericht door Evert Stel en Inge de Graaf. De stichting heeft ten doel GRATIS dagtochten te organiseren met langdurig zieken en met mensen die een zeer slechte levensverwachting hebben door een levensbedreigende ziekte.

De kosten van het varen, brandstofkosten en lunches aan boord, worden opgehaald middels sponsorgelden en afgelopen zondag dus ook middels de opbrengst van de rondleiding op de vuurtoren. De stichting vaart met de “Meander”. De Meander is de ex loodstender Atlantis uit Rotterdam.

Evert en Inge waren na afloop zeer tevreden met de opbrengst. “We hadden  nooit gedacht zo’n bedrag op te kunnen halen”, aldus Inge. De vele bezoekers hebben genoten van de rondleiding, zeker ook omdat het weer zeer goed heeft meegewerkt aan deze prachtige dag.

 
www.StichtingVaarwens.nl
De Meander ligt afgemeerd bij Het Paard van Marken Inge de Graaf & Evert Stel op hun schip "Meander"

 

Thijs geeft uitleg over de Bronsmotor  
   

Bron: PepProductions, zondag 25 april 2010

 naar Marker Nieuws indexpagina