naar Marker Nieuws indexpagina
Tweede Pinksterdag Gitaarconcert in de NH Kerk van Marken
 
Maandag 24 mei, tweede Pinksterdag, geeft klassiek gitarist en componist Rijndert van Woudenberg twee gitaarsoloconcerten in de NH kerk van Marken. Het karakter van het concert loopt uiteen van zeer virtuoos en ritmisch tot bijzonder romantisch en kleurrijk, maar ademt in alles de intieme sfeer van de klassieke gitaar. De concerten beginnen om 12.30u en 16.00u. De toegang is €8,50 voor volwassenen en voor kinderen tot 16 jaar €5,-.

Vijfhonderd jaar muziek
Het concert begint stemmig en ingehouden met muziek uit de Middeleeuwen en Renaissance en eindigt stormachtig met de moderne swingende tango’s van Astor Piazzolla. Tijdens deze reis door 500 jaar muziek doet Van Woudenberg bijna alle stijlperioden aan met werk van onder meer de componisten Domenico Scarlatti, Isaac Albéniz, Heitor Villa Lobos, Sylvius Leopold Weiss, Joh. Anton Logy en Federico Mompou.

Over Rijndert van Woudenberg
Rijndert van Woudenberg (1967) is een veel gevraagd uitvoerend musicus en componist. Zijn werkgebied strekt zich uit van Scandinavië tot Japan.
Van Woudenberg studeerde klassiek gitaar bij Lex Eisenhardt en Jazz-gitaar bij Hans Kunneman aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam. Hij volgde masterclasses bij Roberto Aussel, Sergio en Odair Assad en David Starobin.

Als componist ontving hij opdrachten van onder meer Het Nederlands Blazers Ensemble, het Concertgebouw, het Escher Ensemble, het Helsinki Guitarduo (Finland), het Internationaal Gitaarfestival Helsinki (Finland), Sibelius Academy (Finland), Gitarist Martin Fogel (Zweden), het Romeo Kwartet, Saxo Panico, het Koh-i-noor saxofoonkwartet, Stichting Eigen Werk, Rozemond Producties, het Muziektheater Collectief, Festival aan de Werf en het Oerol festival, Eyeworks, Ensemble Nomad (Japan) en gitaargrootmeester Norio Sato (Japan).

 

Bron: Witte Weekblad (internet), dinsdag 18 mei 2010

 naar Marker Nieuws indexpagina
 
setstats