naar Marker Nieuws indexpagina

Groencontainer druk bezocht

Pieter Stoker is één van de vele vrijwilligers die illegaal storten moet voorkomen
 

Sedert 4 maart 2005 kunnen de inwoners van Marken hun grof tuinafval (takken, boomstronken enz) wekelijks bij de voormalige gemeentewerf (nabij de parkeerplaats op het terrein naast schildersbedrijf Vlasbloem) in een container deponeren.

Hier heeft de Gemeente Waterland een container geplaatst waarin elke zaterdag tussen 11.00 - 13.00 uur tuinafval kan worden gestort.
Tijdens de openingsuren is er altijd een vrijwilliger namens de Eilandraad aanwezig zijn om illegaal storten van ander afval te voorkomen.

Er wordt wekelijks veelvuldig gebruik gemaakt van de container (zie de foto's van de container). Bijna iedere week is de container vol, zo niet overvol en een enkele keer moet er zelfs op aanwijzing van de toezichthouder naast de container gegooid worden.

De aanbieders van tuinafval wordt wel verzocht de aangeboden takken, bomen en struiken in kleinere stukken aan te bieden, hierdoor kan er meer in de container. Hierdoor kunnen de kosten voor de Gemeente Waterland een beetje gedrukt worden.

 
De container zit goed vol De container zit goed vol

Bron: PepProductions, zondag 20 juni 2010

 naar Marker Nieuws indexpagina