naar Marker Nieuws indexpagina
Nederland O17 verliest halve finale EK 2010
(nummer "4" met aanvoerdersband is Kelly Zeeman)
Het Nederlandse team onder 17 is er niet in geslaagd om de finale van het EK 2010 te halen. In Nyon, Zwitserland, werd de eerste halve finale van het EK o17 met 0-3 verloren van Spanje, de verliezend finalist van vorig jaar.
Bij rust was het 0-1 voor Spanje door een doelpunt van Sampedro in de 32e minuut. Na rust liep Spanje verder uit tot 0-2 door Pinel in de 52e minuut. Ver in de blessuretijd viel de 3e goal door Lazaro.
De andere halve finale wordt vanavond gespeeld tussen Ierland en Duitsland.
Zaterdag zijn de finale en de troostfinale. Nederland speelt in de troostfinale nog voor een ticket voor het WK 2010 in Trinidad & Tobago.
Bondscoach Maria van Kortenhof stelde na afloop dat de winst van Spanje verdiend was, maar dat de nederlaag voor de meiden wel een grote teleurstelling was.

"De winst van Spanje was verdiend. Zij waren een klasse beter dan wij. Spanje heeft een technische ploeg dat goed positiespel speelt.
We hadden het vanaf het begin moeilijk. Spanje zette veel druk vooruit en wij kwamen niet aan voetballen toe. We moesten ons beperken tot het tegenhouden van de tegenstander, maar leverden daarna weer te snel de bal in. Onze verdediging kan nog lang stand houden, maar in de 32e m. valt toch een goal. De Spaanse rechtsbuiten kan 2 van onze verdedigsters uitkappen en daarna op doel schieten. De bal komt via de keeper voor de voeten van de Spaanse spits die kan scoren: 0-1.
In de tweede helft hebben we geprobeerd om zelf meer druk naar voren te zetten. Er kwamen daarvoor ook 2 wisselspeelsters in. Het lukte inderdaad om er een paar keer uit te komen, maar de eindpass was dan weer niet goed. Spanje bleef de betere ploeg. Het 2e tegendoelpunt was een domper. Een schot op doel gaat via de handen van onze keepster in het doel: 0-2.
In de slotfase proberen we nog wat te forceren, maar we krijgen bij een uitval een doelpunt tegen: 0-3.

De meiden zijn erg teleurgesteld over het verlies, maar de winst van Spanje was verdiend. We moeten ons nu richten op de wedstrijd zaterdag tegen de verliezer van de andere halve finale. Ook dat zal een zware wedstrijd worden."