naar Marker Nieuws indexpagina
Nederland O17 niet naar WK
Nederland o17 heeft op het EK 2010 ook de tweede wedstrijd verloren. In de troostfinale met als inzet de 3e plaats, welke tevens toegang geeft tot het WK 2010, werd met 0-3 verloren van Duitsland o17. Bij rust was het 0-1 door een doelpunt van Petermann (23e m.). Na rust werd het door Leupolz (56e m.) en Chojnowksi (70e m.) 0-3.
Bondscoach Maria van Kortenhof vond dat de ploeg beter had gespeeld dat j.l. dinsdag, maar Duitsland was veel effectiever. De teleurstelling bij de meiden was enorm.

Het was de eerste keer dat Nederland o17 de laatste vier haalde. Het verloor eerder deze week van Spanje, de latere kampioen en verloor nu van Duitsland, de scheidende kampioen.

Maria van Kortenhof meldde na afloop dat de domper groot was bij de meiden. "Nu je er eenmaal bij bent, wil je ook presteren. Maar je merkt dat het niveau nu hoger ligt dan in de vorige ronden en dat we nu nog tekort komen. Duitsland was zeer effectief, schakelde snel om en strafte fouten meteen af. Hun eerste balaanname was vaak al beter en dan kun je in een hoger tempo spelen.
Het eerste tegendoelpunt kwam ook voort uit balverlies. We probeerden een van onze spitsen aan te spelen, maar er komt een Duitse speelster tussen. Zij weten dan heel snel een aanval op te zetten en af te ronden.
Wij zijn op ons best als we de nul kunnen vasthouden. Nu moesten we zelf gaan scoren. We hebben wel geprobeerd om aan te vallen, maar kregen maar een paar kansen. De grootste kans was nog voor Sanne Schoenmakers, maar de Duitse keepster redde.
In de tweede helft hebben we geprobeerd om meer druk vooruit te zetten. We gingen achterin 1 op 1 spelen en we probeerden de zijkanten beter te benutten. Het lukt echter niet om te scoren. Duitsland controleerde de wedstrijd goed en maakte goed gebruik van de ruimte die er kwam. Het tweede tegendoelpunt was een afstandsschot. Het laatste doelpunt was weer uit een snelle tegenaanval.
De teleurstelling is nu groot, maar het is voor de meiden een zeer leerzaam toernooi geweest. Je merkt dat we vaker op een hoger niveau en in zo'n entourage moeten spelen. Een aantal meiden kan ook volgend jaar weer meedoen bij onder 17. De andere meiden zullen hun best moeten doen voor de selectie onder 19 jaar."

Statistieken:

ImageImageWedstrijd: Nederland o17- Duitsland o17
Datum: zaterdag 26 juni 2010
Plaats: Nyon, Zwitserland
Betreft: troostfinale EK 2010
Ruststand:  0 - 1
Eindstand:  0 - 3
Scheidsrechter: 
Toeschouwers: ?
Reporter: Jan Wolthuis
Fotograaf: Morag Pirie

Scoreverloop:
23e m.: 0-1 Lena Petermann
56e m.: 0-2 Melanie Leupolz
70e m.: 0-3 Silvana Chojnowski

Kaarten:
33e m.: geel voor Cramer (Duitsland)

Opstelling Nederland
Bondscoach Maria van Kortenhof laat de volgende 11 speelsters beginnen aan het duel. 16. Melissa van der Wiel, 2. Marlou Kelleners, 3. Myrusha Victoria,
4. Kelly Zeeman, 5. Paola van der Veen, 6 Nikki de Roest, 7. Linda Bakker, 8. Maxime Scheepers, 14. Eshly Bakker, 9. Tashira Renfurm, 11. Sanne Schoenmakers.
De wisselspeelsters zijn: 1. Robbin Huisman, 10. Myrthe Moorrees, 12. Dominique Bruinenberg, 13. Quinniver Lardinois, 15. Micka Manon, 17. Pascalle Tang, 18. Vesna Veltrop.
In vergelijking met dinsdag beginnen Robbin Huisman, Myrthe Moorrees en Pascalle Tang nu op de bank. Hun plaatsen zijn ingenomen door Melissa van der Wiel, Nikki de Roest en Eshly Bakker.
Wissels:
73e m.: Moorrees voor Schoenmakers
74e m.: Lardionois voor Van der Veen
80e m.: Veltrop voor L. Bakker

Opstelling Duitsland
1. Lena Nuding, 16. Lena Lotzen, 3. Luisa Wensing, 4. Kristin Demann, 5. Jennifer Cramer, 6. Isabella Schmid, 7. Annabel Jager, 8. Lina Magull, 9. Lena Petermann, 10. Silvana Chojnowski, 11. Sarah Romert.
Wisselspeelsters: 12. Friederike Abt, 2. Claire Savin, 13. Marie Pyko, 14. Melanie Leupolz, 15. Natalie Moik, 17. Anne Rheinheimer, 18. Jana Blessing
Wissels:
52e m.: Leupolz voor Schmid
73e m.: Rheinheimer voor Petermann
75e m.: Savin voor Jager

 Website UEFA dames < 17 jaar

Bron: VrouwenVoetbalNederland, zaterdag 26 juni 2010

 naar Marker Nieuws indexpagina