naar Marker Nieuws indexpagina

KNRM Marken heeft al 64 acties in 2010

Vrijdag 16 juli drie acties en zaterdag 17 juli vier acties voor station Marken
 

Afgelopen zaterdag is station Marken vier maal uitgevaren. De eerste alarmering kwam om kwart over elf  ’s ochtends binnen. Een zeiljacht van zo’n 12 meter had motorstoring gekregen drie mijl ten noorden van Marken. Er is uitgevaren met de Frans Verkade, aangekomen bij het zeiljacht bleek dat er een touw in de schroef zat waardoor het zeiljacht geen voortstuwing meer had. De Frans Verkade heeft vervolgens een sleepverbinding gemaakt en het jacht richting de haven van Volendam gesleept.

Terwijl de Frans Verkade nog bezig was met de eerste actie kwam via de pager de tweede melding binnen: een bayliner met motorstoring één mijl ten zuiden van het Paard van Marken.

Hierop is de reddingboot Hendrik Jacob uitgevaren. Aangekomen bij de bayliner is er een sleepverbinding gemaakt en is er koers gezet richting de haven van Uitdam. Hier is de bayliner afgemeerd.

Ondertussen was de Frans Verkade al bezig met de tweede klus; nadat het eerste zeiljacht was afgemeerd in de haven van Volendam werd er direct koers gezet richting de vuurtoren van Marken.

Hier lag wederom een zeiljacht met touw in de schroef. De Frans Verkade heeft het zeiljacht op sleeptouw genomen richting de haven van Uitdam. Hier is het jacht afgemeerd nabij de mobiele kraan zodat het jacht uit het water gelicht kon worden.

Na deze drie acties zijn de beide reddingboten weer retour station gegaan waar rond 3 uur werd afgemeerd.

Er bleek net voldoende tijd voor een snelle boterham als lunch want even voor vier uur kwam alweer de vierde melding binnen op de pager.

Ditmaal ging het wederom om een zeiljacht met touw in de schroef; een zeeschouw nabij de MN-GZ boei.

Hierop is uitgevaren met de Frans Verkade. Aangekomen bij de zeeschouw is er een sleepverbinding gemaakt en is er koers gezet richting de haven van Volendam. Hier is de zeeschouw afgemeerd in de nieuwe Marina haven.

Nadat de benodigde gegevens waren genoteerd is de Frans Verkade weer retour station gegaan.

De meeste opstappers hebben zo’n 6 uur op het water gezeten hierdoor begon het hongergevoel ook toe te slaan.  

Aan het eind van deze drukke dag keerden de vrijwilligers van Station Marken eindelijk huiswaarts voor een warme hap.

 

Bron: KNRM station Marken, zondag 18 juli 2010

 naar Marker Nieuws indexpagina