naar Marker Nieuws indexpagina

Geslaagde opendag nieuwe boerderij op Marken

 
Iedereen was welkom op de opendag van de nieuwe boerderij op Marken afgelopen zaterdag.  De bouw start in juni 2009 en werd afgerond in januari 2010.
De opendag was een succes, vele nieuwsgierigen zijn een kijkje komen nemen.
 
De ‘Stichting Veehouder op Marken’ zocht begin 2004 een veehouder, die op Marken wilde boeren. Landschaps- en vogelbeheer waren hierbij de sleutelwoorden. De familie Terlouw uit Leerdam stelde zich kandidaat en werd uit 11 belangstellenden veehouders gekozen. Het gezin Terlouw, bestaande uit Wim en Jeanine en kinderen Anouk en Tim, kwam op 6 juli 2009 naar Marken. Ze woonden in het begin tijdelijk aan de IJsselmeerweg, maar nu in hun eigen woning aan het Oosterpad, naast de ligboxenstal.
 
De compleet nieuwe 3+1 rijige ligboxstal is geheel aangepast aan de stijl van Marken. De zestig melkkoeien worden gemolken in een 2 x 10 Solidex melkstal. Dit biedt de mogelijkheid om door te groeien naar 100 koeien. Verder is er een 7.500 liter DeLaval koeltank aanwezig.
 
In de stal waren diverse partners aanwezig, welke de bouw hebben mogelijk gemaakt. Deze hadden alle een stand met informatie over hun werkzaamheden, onder andere Rabobank, WEA accountants, CRV en DeLaval.
 
Voor de inwendige mens werd ook gezorgd in de vorm van koffie en voor de wat jongeren frisdrank of chocomelk. Voor de kinderen was er tevens een springkussen.
 
Al met al een geslaagde dag.
 
 
Wim, Jeanine, Anouk en Tim Terlouw op hun nieuwe boerderij op Marken.
Foto: Ella Tilgenkamp
 
De automatische melkinstallatie De automatische melkinstallatie
De 7.500 liter DeLaval koeltank Dirk Boes van CRV geeft uitleg over de melkinstallatie
  De stand van DeLaval

Bron: PepProductions, zondag 22 augustus 2010

 naar Marker Nieuws indexpagina