naar Marker Nieuws indexpagina

Waterland raft op Marken

  Op de laatste dag van de zomervakantie was de haven op Marken het decor van een spannend sportspektakel: raften op de Gouwzee. Met heerlijk zonnig weer en een gunstige wind was het weliswaar geen wildwatervaren, maar toch was het varen met de stoere rafts voor iedereen een hele belevenis.
Ondanks de ongelukkige planning van de kant van Sportservice Zaanstad (de jaarlijkse kick-off van SV Marken was op dezelfde dag) kwamen in totaal toch nog 42 kinderen op dit evenement af. Vooraf vond een kleine instructie plaats en al gauw kon er gevaren worden.

In twee verschillende leeftijdsgroepen gingen de kinderen het water op, gewapend met een peddel en natuurlijk een zwemvest. Er werd dankbaar gebruik gemaakt van vrijwillige ouders en verzorgers waardoor ieder raft een volwassen begeleider had.

De wind blies de jongste deelnemers (6 t/m 9 jaar) al snel richting het havengat, waar we dan ook handig gebruik van maakten door in de haven allerlei spelletjes te doen. Ondermeer oefenden de kinderen zich in staan op de rand van het raft, waarbij iedereen elkaars handen vasthield. Dit was later onderdeel van de wedstrijd waarbij om een boei gevaren werd, tien seconden op de rand van het raft staan en weer snel terug naar het strandje.

De oudere deelnemers (10 t/m 13 jaar) konden iets verder de Gouwzee op varen en ook zij genoten volop van het lekkere weer en de actieve sport die raften is. Menigeen sprong maar al te graag in het water, waarna de teamgenoten hem of haar weer snel het raft in trokken.

Al met al was het weer een geslaagd sportspektakel. In de herfstvakantie zal waarschijnlijk weer een sportspektakel op Marken georganiseerd worden, om deze keer alle Marker jeugd de kans te geven hieraan mee te doen.
 

Bron: WebRegio, dinsdag 24 augustus 2010

 naar Marker Nieuws indexpagina