naar Marker Nieuws indexpagina

Kinderspelen Brandweer Marken 2010

 

Het Marker brandweerkorps draaide afgelopen zaterdag weer met sirenes en blauwe zwaailichten de Marker haven op voor de Kinderspelen 2010. Dit jaarlijkse spuit evenement  voor groep drie  tot en met groep acht van basisschool ‘De Rietlanden’ werd alweer voor de negenendertigste keer georganiseerd.

Niet alleen de ‘normale’ brandweerauto’s waren op de haven aanwezig, ook de auto van de ‘jeugdbrandweer’ was aanwezig. Dit invalide autootje compleet met blauw zwaailicht en sirene trok, net als vorig jaar, veel aandacht van de kinderen. De ‘brandweer rollator’ was dit jaar nieuw. Een brandweer attribuut inclusief blauw zwaailicht en poederblusser.

De slangen waren door de brandweermannen reeds uitgerold ten behoeve van de kinderspelen. De brandweer had op de haven een aantal huisjes opgebouwd, die later in brand stonden en geblust diende te worden. Als eerste begonnen de kinderen van groep drie. Ze stonden allemaal te popelen om mee te mogen doen. Groep drie dient een aantal blokken van een muurtje af te spuiten, wat de meesten ook heel goed lukten. Groep vier tot en met vijf moesten door een gaatje in de huisjes een emmer water vullen. Groep zes tot en met acht moest een ‘echt’ brandje blussen. De beste drie van elke groep kregen een waardebon en de andere deelnemers konden een zakje chips halen.

Na het spuiten hadden alle kinderen de mogelijkheid om nog even een stukje mee te varen met één van de reddingboten van de KNRM.

Dankzij de deelnemers, de vrijwilligers van de brandweer en de KNRM zijn ook de negenendertigste kinderspelen weer een groot succes geworden.

 
   

Auto van de 'jeugdbrandweer' Brandweer rollator
Groep 3 doet z'n best De blokken worden klaar gelegd voor groep 3
De huisjes staan in brand  
Presentatie was in handen van Jaap Zondervan De Frans Verkade
Kinderen konden met de KNRM mee varen  Groep 7 doet z'n best
Even varen is altijd leuk Verplicht een reddingsvest aan
Uitslagen 2010:
Groep 3
1. Marijn
2. Daan
3. Stefan
Groep 4
1. Maaike
2. Ramses
3. Jorit
Groep 5
1. Kimberley
2. Femke
3. Eva
Groep 6
1. Stefan
2. Mirjam
3. Don
Groep 7
1. Joëlle
2. Mischa
3. Maarten
Groep 8
1. Rebecca
2. Nina
3. Iris

Bron: PepProductions, zaterdag 18 september 2010

 naar Marker Nieuws indexpagina