naar Marker Nieuws indexpagina
Gemeente Waterland in gesprek over Alcohol & Drugs
Wethouder Schalkwijk bezoekt vier kernen in het kader van het gezondheidsbeleid
 

Woensdag 13 oktober 2010 organiseert de gemeente Waterland de eerste van vier discussieavonden over alcohol en drugs. Met deze bijeenkomsten wil de gemeente inventariseren of er sprake is van een probleem op dit gebied. Wethouder Bert Schalkwijk: “Ik wil graag met de inwoners in de kernen in gesprek gaan over het alcohol- en drugsgebruik in onze gemeente. Mijn bedoeling is om door een open dialoog te achterhalen hoe inwoners daar in hun eigen omgeving tegen aan kijken. Is het gebruik een probleem of gaat het meer om overlast? Bovendien wil ik proberen om met elkaar oplossingen te vinden en samen te bedenken hoe we het gebruik van alcohol en drugs kunnen beperken”.

Het beperken van het alcohol- en drugsgebruik is één van de prioriteiten van het jeugd- en gezondheidsbeleid van de gemeente Waterland. Vooral het alcoholgebruik onder jongeren baart zorgen. Jongeren drinken steeds eerder (op jongere leeftijd), ze drinken steeds meer en ze drinken steeds vaker. Dit is niet alleen schadelijk voor hun gezondheid maar heeft ook de nodige andere consequenties. Door met alle betrokkenen over alcohol en drugs in gesprek te gaan, probeert de gemeente Waterland een actueel beeld te krijgen van de stand van zaken op dit gebied.

Deze eerste avond vindt plaats in dorpshuis Het Trefpunt op Marken en begint om 19.30 uur. In november staan bijeenkomsten gepland in de kernen Monnickendam, Broek in Waterland en Ilpendam. De bijeenkomsten worden op verschillende manieren ruim van tevoren bekend gemaakt.

 

Bron: Gemeente Waterland, dinsdag 5 oktober 2010

 naar Marker Nieuws indexpagina