naar Marker Nieuws indexpagina
Snel reparatie twee bruggen op Marken
  INSPECTIES OPHAALBRUGGEN GEMEENTE WATERLAND

Ingenieursbureau Oranjewoud heeft in opdracht van de gemeente alle ophaalbruggen geïnspecteerd in de gemeente Waterland. Hieruit is naar voren gekomen dat over het algemeen alle bruggen in goede technische staat verkeren.

De Lange Brug in Monnickendam en de brug van begraafplaats Watergang verkeerden wel in slechte staat. De Julianabrug en de Beatrixbrug op Marken hebben slechte plekken in de draagconstructie. Bij andere bruggen is ook houtrot waargenomen, maar dan op plaatsen die geen deel uit maken van de draagconstructie.

Planning

De Lange Brug is ondertussen weer hersteld en in werking gesteld. De aannemer Gebr. Van Waveren is de afgelopen weken druk bezig geweest de poort en de balans in de loods op te bouwen. Maandag 27 september zijn de nieuwe onderdelen op hun plek gezet. Op dit moment wordt de brug door schildersbedrijf René Lek geschilderd en worden de elektrotechnische onderdelen aangesloten. De brug wordt ook voorzien van nieuwe verlichting. De firma Ronday monteert deze binnenkort op de brug.

Bij de andere bruggen is op dit moment geen sprake van een gevaarlijke situatie. Op korte termijn laat de gemeente de Julianabrug op Marken herstellen. De Beatrixbrug en de brug bij de begraafplaats in Watergang zijn begin volgend jaar aan de beurt. De overige niet-spoedeisende reparaties neemt de gemeente op in het beheerplan.

 

Bron: Gemeente Waterland, maandag 11 oktober 2010

 naar Marker Nieuws indexpagina