naar Marker Nieuws indexpagina
S.V. Marken MD1 naar FC Volendam
Uitnodiging Spelers Escorte thuiswedstrijd FC Volendam vrijdag 15 oktober.

Op uitnodiging van de Rabobank Waterland en Omstreken bracht de Marken MD1 afgelopen vrijdagavond 15 oktober een bezoek aan Volendam, om daar een bezoek te brengen aan de plaatselijke FC tijdens de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles uit Deventer. Onze meiden mochten de spelers van Go Ahead Eagles het veld op begeleiden.

Nadat vele van onze meiden de eerste schaatsles van het nieuwe seizoen in de regen hadden getrotseerd, reden we tussen 18.00 en 19.00 van Amsterdam naar Volendam. Aldaar werden we hartelijk ontvangen door Johan Keizer( broer van Marker trainer Edwin Keizer) en Jan Tol namens de Rabobank Waterland en Omstreken, om te starten met eten en drinken.

Om 19.30 liepen we naar de kleedkamers om de beschikbare Volendammer tenues aan te trekken. Nadat we de laatste instructies van Johan Keizer hadden ontvangen stelden de meiden zich op in de catacomben van de FC Volendam, om hand in hand met de spelers van de uitploeg het veld op te lopen.

Daarna mochten we de wedstrijd van Volendam bekijken vanaf de tribune, en zagen de bezoekers op een 0-1 voorsprong komen. Vanaf minuut 35 liepen we terug van tribune naar de kleedkamers, om ons voor te bereiden op de penaltybokaal in de rust van de wedstrijd. Onderwijl hadden we meegekregen dat de FC Volendam 1-1 had gescoord.

In de rust van de wedstrijd streden de meiden in het stadion om de penaltybokaal, welke werd gewonnen door Virginie Roos. Na een rondje langs het publiek werden we bedankt door Johan Keizer en mochten we de 2e helft van de wedstrijd bekijken, waar ondertussen FC Volendam (met 10 man) op 2-1 voorsprong was gekomen.  Nadat FC Volendam een tweede rode kaart had gekregen, volgde een zeer spannend slot van de wedstrijd, maar Volendam hield stand en haalde de zege binnen! Koploper!

Moe maar voldaan reisden we rond 22.00 uur terug naar Marken, met de mooie groepsfoto als aandenken aan deze prachtige gebeurtenis!

Nina, Eva, Sharon, Britt, Inge, Romee, Sabina, Noa, Lulla, Wendy, Kirsten, Chiara, Virginie, Jasmijn.

(met dank aan Hein Piet Zondervan, red.)