naar Marker Nieuws indexpagina
Bevestiging en intrede ds. Werner Gugler
 

 

 

 

 

PUTTEN - Zondagmiddag deed ds. Werner Gugler (1961), gekomen uit Marken, intrede als predikant van de Hervormde Andreaskerk in Putten. Hij preekte, in zwarte toga, over Galaten 4: 1 – 7 uit de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV). ,,Dankzij de problemen in Galatië, hebben we deze brief met het ongelooflijk en ongeëvenaarde Evangelie gekregen", aldus de nieuwe dominee.

door Tijs van den Brink

In dezelfde dienst was hij vooraf bevestigd door zijn collega dominee Reinoud Koning, die een witte toga met rode sjerpen droeg. Koning hield een overdenking naar aanleiding van Efeze 3: 14 – 21 (NBV).
Na de overdenking volgde de bevestiging, waarbij Koning aan Gugler vroeg: ,,Gelooft u dat u in uw beroeping door deze gemeente door God Zelf tot deze dienst bent geroepen?" Het antwoord van Gugler was: ,,Ja, dat geloof ik." Daarna nog de vraag: ,,En belooft u uw ambt ook op deze plaats waardig en trouw te bedienen met liefde voor de gemeente en voor alle mensen die de Heer op uw weg brengt?" Het antwoord daarop was: ,,Ja, dat beloof ik. Met Gods hulp!" En aan de gemeente legde Koning de vraag voor: ,,Gemeente, dit is uw predikant. Wilt u dominee Werner Gugler als herder en leraar in uw midden ontvangen en hem hooghouden in zijn ambt?" De gemeente staande: ,,Ja, dat willen wij van harte."
De gemeente zong de nieuwe predikant toe psalm 134 : 3 'Dat 's HEEREN zegen op u daal' (oude berijming)'. In de dienst werden behalve genoemde psalm, verder gezangen en liederen uit de Evangelische Liedbundel gezongen.
Na de dienst verwelkomde Jan van den Brink, voorzitter van de kerkenraad en tevens ouderling van dienst, in hartelijke bewoordingen dominee Gugler, zijn vrouw en kinderen. En de gemeente riep hij op de familie Gugler op te dragen in het gebed. Tweede spreker was de bevestiger dominee Reinoud Koning: ,,U bent de achtste predikant van deze gemeente. De kerk is het lichaam van Christus. Elke predikant heeft een eigenheid. Bouw aan deze boeiende gemeente. Voel je welkom!" Ook memoreerde hij de vérgaande samenwerking met de Gereformeerde Kerk, ook met twee predikanten: ,,Samen met de gereformeerde predikanten Rein Bos en Dick Boekema zijn we een vierspan." Derde spreker was de Gereformeerde dominee Rein Bos, die zich voorstelde als 'een van de andere kant van het vierspan'. Hij wenste de nieuwe dominee veel vreugde, vrolijkheid en vroomheid toe. Tot slot leidde scriba Marieke Florijn alles in goede banen om het nieuwe predikantsgezin de hand te drukken en te feliciteren.
Het college van burgemeester en wethouders was vertegenwoordigd in burgemeester Ria Aartsen en wethouder Ard Kleijer.
 

 

 

 

 

Bron: De Puttenaer, woensdag 27 oktober 2010

 naar Marker Nieuws indexpagina