naar Marker Nieuws indexpagina

Demonstratie Brandweer voor opzitters

Sproeischuim blusser

‘Veiligheid is het belangrijkste van het opzitten’, zei Sijmon Zondervan van Brandweer Marken tegen de opzitters die aan de oproep gehoor hadden gegeven om gisterenavond naar de brandweerkazerne op Marken te komen, om daar het één en ander te leren over brandgevaar en het bestrijden daarvan.

De avond was georganiseerd door de Stichting Marken Begeleidend “Opzitten” i.o. en Brandweer Waterland post Marken.

De avond begon met een aantal filmpjes over hoe snel een brand kan ontstaan en binnen welke termijn de brandweer aanwezig kan zijn. Na de theorie mochten de opzitters buiten wat theorie in de praktijk brengen. Ze mochten een brand blussen met een Co2- en een sproeischuim blusser. In de opzit ruimte mogen ze alleen een sproeischuim blusser gebruiken. Deze sproeischuim blusser dienen de opzitters af te nemen van de Stichting.

Het effect van een ontploffing van een gasfles werd gedemonstreerd. Een gasbusje van 190 gram werd tot ontploffing gebracht.

Hein Zeeman van de Stichting deelde mede, dat de wettelijke vertegenwoordigers van alle opzitters een verklaring dienen te ondertekenen, waarbij wordt verklaart dat de eigenaar van de opzitruimte en de Stichting niet aansprakelijk kunnen worden gesteld.

Na afloop wenste de Brandweer alle opzitters veel plezier en veilig toe, tijdens de opzit periode.

 
REGELS OPZITTEN 2010
regels in PDF
Onderstaand de informatie welke bij de ingang van de opzit ruimte dient te worden opgehangen:

Bron: PepProductions, vrijdag 10 december 2010

 naar Marker Nieuws indexpagina