naar Marker Nieuws indexpagina

Nieuwjaarsreceptie wederom groot feest op Marken

Bessie

De traditionele Marker Nieuwjaarsreceptie vond afgelopen zaterdag plaats in Dorpshuis ’Het Trefpunt’. Dit jaar werd het eerste lustrum gevierd. Terwijl het gezellige samenzijn officieel om 16.00 uur zou beginnen, druppelden vanaf 15.30 uur de mensen al binnen om vooral een goed plaatsje te kunnen bemachtigen, want tijdens deze nieuwjaarsreceptie wordt de Marker Man, de Marker Vrouw en het Marker team van het jaar gekozen en bovendien wordt het voorbije jaar nabeschouwd door ‘Bessie en Bap’ bijgestaan door kleindochter Lucinda (Luutje Neeltje). Deze eenakter, welke niet meer is weg te denken, van ongeveer een half uur wordt uitgevoerd door Elbert Stoker, Klaas Commandeur en Adinda Boes- Dorland en mede geregisseerd door Jaap Boes. Het optreden waar alle bezoekers wederom naar uitkeken was weer hilarisch, waar menig Marker op de hak werd genomen. Na afloop was er dan ook een staande ovatie voor dit viertal. Natuurlijk waren de ruim vierhonderd nieuwjaarwensers ook gekomen voor het stemmen en de uitslag van de verkiezingen. Bij de teams ging de overwinning dit jaar naar de Bouwvrijwilligers van dorpshuis Het Trefpunt, die vorig jaar dorpshuis Het Trefpunt een flinke opknapbeurt gaven, met 236 stemmen (56,6%). Bij de Vrouwen won Agnes Boes-Kouwenoord met 168 stemmen (40,8%) en bij de mannen won Dirk Visser met 193 stemmen (46,5%).

Deze middag werd ook aan medewerkers van Pink Ribbon een cheque overhandigd ter waarde van € 5.725,75. Dit bedrag vertegenwoordigde de opbrengst van de Marker Kerst/Wintermarkt  2010.

Al met al kan de organisatie van dit evenement, de evenementencommissie van dorpshuis ‘Het Trefpunt’, terugkijken op een zeer geslaagde middag/avond en kunnen de Markers de komende tijd elkaar in de gaten houden of ze elkaar kunnen nomineren voor de verkiezing van volgend jaar.

 Totaal uitslag 2010

Tekst "Bessie & Bap 2010"

Bap
Een deel van de barvrijwilligers, ook middels deze personen werd de middag een groot succes
(foto's: Jan Cornelis Boes)

Bron: PepProductions, zondag 9 januari 2011

 naar Marker Nieuws indexpagina