naar Marker Nieuws indexpagina

De gemeente Waterland laat toerisme- en recreatiebeleid ontwikkelen

Studenten schrijven toekomstgericht beleid voor toerisme en recreatie

 

Twintig studenten van de universiteit Utrecht (faculteit sociale geografie) gaan voor de gemeente Waterland een toekomstgerichte beleidsvisie schrijven voor toerisme en recreatie. De studenten vormen vier groepen. Elke groep levert uiteindelijk een adviesrapport en een onderzoeksrapport af. Vrijdag 8 april 2011 is er een afrondende bijeenkomst. Een jury, samengesteld uit medewerkers van de universiteit Utrecht, de gemeente Waterland en Stichting Promotie Waterland, beslist welke groep zich uiteindelijk winnaar mag noemen van deze opdracht. De winnaars ontvangen van de gemeente een originele prijs. De startbijeenkomst is vrijdag 11 februari in het gemeentehuis. De gemeente Waterland en Stichting Promotie Waterland zijn blij met de komst van de studenten en de inzet die zij willen gaan leveren.

 Planning

Vrijdag 11 februari 2011 komen de studenten naar het gemeentehuis in Monnickendam voor een eerste kennismaking. Deze bijeenkomst is besloten. Na een welkomstwoord van de wethouder en een aantal presentaties ontvangen de groepen hun opdracht en vervolgens volgt er ’s middags nog een bustour door de gemeente. De studenten richten zich daarna op de beschikbare literatuur en onderzoeksrapporten die de gemeente Waterland ter beschikking stelt. Daarnaast verrichten zij kwalitatief onderzoek in de gemeente. Dat betekent dat de studenten ook verschillende organisaties, bedrijven en instellingen, en waarschijnlijk ook burgers, gaan vragen naar hun bevindingen op het gebied van toerisme en recreatie in onze gemeente. Wij hopen dat u allen wilt meewerken aan het onderzoek als u hiervoor benaderd wordt.

Openbare presentatie

Op de afsluitende dag, vrijdag 8 april, zijn organisaties en andere belangstellenden welkom om de presentaties bij te wonen. Die dag presenteert iedere groep de kernaspecten van het onderzoeksrapport en worden de belangrijkste adviezen uit het adviesrapport aan de gemeente gepresenteerd. Het tijdstip en de exacte locatie maken wij in maart bekend.

 

Bron: Gemeente Waterland, dinsdag 1 februari 2011

 naar Marker Nieuws indexpagina