naar Marker Nieuws indexpagina
Gemeente Waterland sluit overeenkomst met Movaris
 

Adviesbureau Movaris verzorgt de komende drie jaar voor de gemeente de externe medische advisering en indicatiestelling voor de Wmo. Het adviesbureau kwam als winnaar uit de bus van de aanbesteding die gehouden is door de gemeente Waterland in samenwerking met de gemeenten Edam-Volendam, Landsmeer en Zeevang. De samenwerking met Movaris start op 1 maart aanstaande. Tot op heden werkte de gemeente met het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) als extern adviesbureau.

Movaris heeft naast een kwalitatief goede offerte eveneens een prijstechnisch interessante aanbieding gedaan. Medewerkers van Movaris bezoeken alle klanten thuis, tenzij zij telefonisch voldoende informatie kunnen verzamelen om tot een juiste indicatie te komen.

 In het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is de gemeente verantwoordelijk voor het verstrekken van individuele voorzieningen. Om in aanmerking te komen voor een voorziening wordt door de gemeente een onderzoek gedaan naar de behoeften en omstandigheden van de klant. Vaak zal het onderzoek gedaan worden door de consulenten van het Wmo-loket. Voor de meer complexe aanvragen kan de gemeente extern advies opvragen.

 

Bron: Gemeente Waterland, dinsdag 22 februari 2011

 naar Marker Nieuws indexpagina