naar Marker Nieuws indexpagina
   
  Naar aanleiding van bovenstaande verkeerssituatie er contact geweest met de uitvoerder van de Gemeente Waterland.

Graag even uw aandacht voor de verkeerssituatie op Marken, de Minneweg.

Door Van Geemen worden er momenteel rioolwerkzaamheden uitgevoerd, terwijl er op nog 2 andere plaatsen overlast is wegens de werkzaamheden die nog niet geheel afgerond zijn.

Doordat het nu op diverse plaatsen opgebroken is, is er maar één doorgang naar de hele Minneweg.

Dit levert soms moeilijke en gevaarlijke situaties op, temeer op dat er langs die route op de weg wordt geparkeerd. Hierdoor kunnen auto’s elkaar niet passeren en is het wachten tot er iets fout gaat. Ook met het oog op kinderen vind ik dit geen bevorderlijke situatie. Deze route is ook voor fietsers de enige route, en er dagelijks vele kinderen vanuit de Minneweg op de fiets naar school gaan.

Is het niet mogelijk om door middels eenrichtingsverkeer en parkeerverboden in bepaalde straten de veiligheid (en doorstroom) enigszins te waarborgen. Met parkeerverboden bedoel ik dan, alleen parkeren op de daarvoor bestemde parkeerterreinen en niet in de straten?

Barbara Teerhuis

De Gemeente Waterland heeft hier adequaat op gereageerd door de werkzaamheden in de Markerwaardstraat te staken. Momenteel wordt er hard aan gewerkt om de Minneweg zo spoedig mogelijk open te stellen voor verkeer.

 
 

Bron: Prettig Weekend, donderdag 24 februari 2011

 
 naar Marker Nieuws indexpagina