naar Marker Nieuws indexpagina
'Toid Vliegt' in Trefpunt op Marken
Cees Oud en Hannes Knoin als 'The Blue Boys'
  West-Friese humor; het spreekt de Marker bevolking wel aan. Afgelopen zaterdag stond het cabaretduo Gien Gehannes voor de vierde keer op het podium in dorpshuis Het Trefpunt op Marken met de show 'Toid Vliegt'.

 De theatershow 'Toid Vliegt' blijkt wederom een feest van herkenning. In deze show passeren onderwerpen als 'vliegen naar Las Palmas' en 'crisis in de bedstee' de revue. Ook de 'Blue Boys' werd heel leuk gebracht. Hannes Knoin toont zich de grote verteller en grappenmaker, terwijl Cees Oud de voorstelling regelmatig opvrolijkt met een lied. Zijn accordeon heeft hij steevast bij de hand.  

Hannes begon te vertellen dat de meeste grappen en teksten spontaan ontstaan. 'Humor bij de bakker' zoals Hannes dat noemt.

De vele aanwezigen hadden geen enkele moeite met de woordenval van Hannes. Het dialect dat op Marken wordt gesproken, komt grotendeels met het West-Fries overeen en dat maakt de herkenning nog groter.

  De vele aanwezige lachen graag om de, soms behoorlijk genante 'levensverhalen' van Hannes en zijn familie. Ook zingen ze enthousiast mee wanneer Cees een bekend deuntje inzet. Een intermezzo wordt verzorgd door grappenmaker Piet Zee (75 jaar) uit Twisk. Ook zijn verhalen worden met gelach ontvangen.

Een culturele avond waar de vele bezoekers geen spijt van hebben gehad dat ze naar het dorpshuis zijn gekomen.

 
Hannes Knoin Cees Oud
Pien van Tol Piet Zee

Bron: PepProductions, zondag 6 maart 2011

 naar Marker Nieuws indexpagina