Nederland onder 19 heeft ook de tweede wedstrijd bij het La Manga Toernooi gewonnen. Zwitserland onder 19 werd met 2-1 verslagen. Nederland is na 2 wedstrijdronden het enige land dat beide duels heeft gewonnen.

Nederland moest een dag na de uitgestelde wedstrijd tegen Italie alweer aantreden tegen Zwitserland. Bij rust leidde Nederland met 0-1 door een doelpunt van Pia Rijsdijk vlak voor rust. Die voorsprong werd kort na rust weer ongedaan gemaakt door een Zwitsers tegendoelpunt: 1-1. Nederland moest weer op zoek gaan naar een voorsprong en halverwege de tweede helft lukte dat ook, opnieuw door Pia Rijsdijk. De 2-1 voorsprong bleef tot het einde toe.

Bondscoach Johan van Heertum constateerde na afloop dat het spel in de tweede helft beter was geweest dan de eerste. "En als we de kansen wat meer hadden benut, dan was de winst nog ruimer geweest."

Opstelling Nederland:
1. Laura du Ry, 2. Marissa Compier, 4. Siri Worm, 5. Kirsten Bakker, 8. Merel van Dongen, 10. Ellen Jansen, 11. Shanice van der Sanden, 12. Linda Bakker, 13. Pia Rijsdijk, 14. Dominique Bruinenberg, 17. Marieke de Boer.

Wissels Nederland:
46e m. 6. Tessel Middag, 18. Maud Roetgering en 19. Tashira Renfurm voor Compier, Linda Bakker en Bruinenberg
73e m.  7. Vesna Veltrop voor Merel van Dongen

Kelly Zeeman speelde deze wedstrijd niet mee.

08-03-2011 | 17:00 Schotland O19 - Nederland O19 -

NB. Door zwaar onweer en heftige regen werden op vrijdag 4 maart 2 wedstrijden afgebroken en 2 andere wedstrijden afgelast. De afgelaste wedstrijden zijn verplaatst naar zaterdag.