naar Marker Nieuws indexpagina
JOP Marken, ja, maar even niet
 

Een JOP moest er komen, een Jongerenontmoetingsplek. En wel bij het dorpshuis Het Trefpunt. Met dat idee wonnen de Marker kinderen de kindergemeenteraad.

Maar de JOP komt er voorlopig niet. Reden: na de verbouwing en uitbreiding van het dorpshuis is daar geen plaats meer voor een JOP. Dus, zo bedacht de gemeente, dan doen we die babbelplek toch iets dichter naar de Kerkbuurt toe. En dat viel in slechte aarde. Buurtbewoners kwam in het geweer. De vergunningsprocedure was al in werking gezet, maar die is nu geannuleerd. Gemeentewoordvoerster Els van Loenen: ,,We gaan nu in overleg met de Eilandraad, de Stichting Marker Jongeren en de jongeren om te bekijken wat een geschikte locatie is."

Er rust geen zegen op de JOP’s in Waterland: ook de aanleg van de geplande ontmoetingsplek aan de Julianalaan in Monnickendam is opgeschort. Ook daar verzuimde de gemeente te overleggen met de buurtbewoners. Van Loenen: ,,Het is een heel belangrijke voorziening voor 12+ jongeren en de politiek wil dat die er komt. We gaan nu in gesprek met de omwonenden om te inventariseren wat er leeft. Met jongeren erbij, zodat mensen weten wat ze kunnen verwachten."

 

Bron: Noordhollands Dagblad (internet), dinsdag 8 maart 2011

Bron: Noordhollands Dagblad, woensdag 9 maart 2011

 naar Marker Nieuws indexpagina