naar Marker Nieuws indexpagina
NL-Doet in actie bijWonenPlus
 
Vele vrijwilligers steken op 18 en 19 maart hun handen uit de mouwen tijdens NL-Doet. Ook in de regio wordt bij meerdere projecten meegewerkt, zoals bij de WonenPlus (WP) projecten. Elke WonenPlus organisatie heeft lokaal iets georganiseerd. Een overzicht.

Aangenaam WonenPlus gaat in de Beemster met een groepje abonnees in samenwerking met medewerkers van de Rabobank naar het tuincentrum Overvecht. Daarnaast is er in de gemeente Schermer een gezellige middag. Met een oldtimer bus worden mensen opgehaald en krijgen zij een warme lunch aangeboden door de Cirkeldis van de Zorgcirkel. Aansluitend is er een bingo met gesponsorde cadeaus.

WP Edam-Volendam en WP Waterland gaan 'Heen en weer naar Marken'. In samenwerking met de Zorgcirkel en het gemeentebestuur Waterland rijden vrijwilligers met eigen vervoer mensen naar de haven van Volendam. Per boot gaat het hele gezelschap naar Marken, gevolgd door een wandelingetje en aansluitend een lunch in restaurant Land en Zeezicht.

WP Purmerend heeft samen met de Purmer Kerk een aantal activiteiten voor de abonnees van WonenPlus waaronder huisbezoeken en klussen in en om huis. Het ISW biedt alle deelnemers een lunch aan.

WP Wormerland gaat ook naar Volendam. Met 22 particulieren auto's vol met deelnemers wordt een toeristische route gereden. In Volendam wordt koffie met gebak genuttigd bij Spaander.

WonenPlus biedt praktische dienstverlening en persoonlijke ondersteuning aan ouderen, gehandicapten en chronisch zieken. De vrijwilligers van WonenPlus helpen onder andere bij de klusjes in en om het huis, sociale bezoekjes, tuinonderhoud, boodschappen en begeleid vervoer.

 

Bron: Wonen Plus, dinsdag 8 maart 2011

 naar Marker Nieuws indexpagina