naar Marker Nieuws indexpagina
Brandweer Marken wint Muus Tromp bokaal 2011
Voor de tweede keer op rij heeft de vrijwillige brandweer van Marken zaterdag beslag gelegd op de Muus Tromp-bokaal, vernoemd naar de vroegere brandweercommandant van Purmerend.
 
De tweede plaats was ook voor een korps uit de gemeente Waterland, namelijk Monnickendam. De beroepsbrandweer van Purmerend legde beslag op de derde plaats. Het korps Zeevang tekende voor de organisatie van de brandweerwedstrijden. Naast Marken, Monnickendam en Purmerend was de brandweer van Den Ilp/Purmerland, Beemster, Broek in Waterland, Edam, Ilpendam, Volendam en Landsmeer van de partij in Oosthuizen.
 
De jaarlijkse Muus Tromp bokaal werd dit maal gehouden in Zeevang-Oosthuizen. Aangezien de Marker ploeg van vorig jaar eerste werd, moest de Marker ploeg van dit jaar al om beginnen.

De ploeg bestond uit:
  1. Dirk de Waart
  2. Pieter-Jan Teerhuis
  3. Justin Zeeman
  4. Dirk Zeeman
  5. Klaas Uithuisje (Pompbediende)
  6. Piet Honingh (Bevelvoerder)
Marken pakte net als vorig jaar de beker, ditmaal met 1.278 punten. De ploeg uit Marken had tevens de beste 1+2 en 3+4. Onze collega's uit Monnickendam eindigde op de tweede plaats en haalde ook nog de beker voor beste bevelvoerder binnen.

De twee andere ploegen uit het Waterlandse, Ilpendam en Broek in Waterland deden het iets minder en eindigde respectievelijk op een 8e en 10e plaats.
 
De uitslag van de wedstrijd was als volgt:
    1. Marken (1.278 pnt)
    2. Monnickendam (1.235 pnt)
    3. Purmerend (1.155 pnt)
    4. Beemster (1.129 pnt)
    5. Volendam (1.078 pnt)
    6. Landsmeer (1.038 pnt)
    7. Edam (979 pnt)
    8. Ilpendam (977 pnt)
    9. Den Ilp/Purmerland (924 pnt)
    10. Broek in Waterland (785 pnt)

Bron: Brandweer Marken, zondag 20 maart 2011 ( foto's: Brandweer Zevang)

 naar Marker Nieuws indexpagina