naar Marker Nieuws indexpagina
Donateursconcert 'Juliana'
De vier leden van de Christelijke muziekvereniging 'Juliana' die een speldje mochten ontvangen van Aagje Zeeman
 

Dorpshuis het Trefpunt op Marken was afgelopen zaterdag wederom ruim gevuld met publiek en muzikanten, want het jaarlijkse donateurs concert van de christelijke muziekvereniging ‘Juliana’ stond op het programma. Presentatie was in handen van de charmante Jacqueline Zeeman.  

 

Het thema van dit concert was ‘Aors om’ (Markers voor anders om). Alle artiesten zaten dit keer allen in de zaal en het publiek zat op het podium en deels in de zaal. Het bedenken van deze opstelling was niet zo moeilijk, maar de uitvoering was iets omslachtiger. Dankzij de creativiteit van André Peereboom zaten orkest en malletband toch ruim in de spotlights. Zelfs met één hand in het gips is het gelukt, hij kreeg daarbij gelukkig assistentie van verschillende personen, het resultaat was TOP.

 

Het orkest opende de avond met een mooie bewerking van Psalm 84, vervolgens wisselde de malletband, het opleidingsorkest en het grootorkest elkaar af en lieten een ruime keuze van diverse muziekstukken horen. Voor elk wat wils. Na afloop reageerde het publiek enthousiast op de afwisseling van de avond.

 

Voor de pauze werden de jubilarissen gehuldigd. In een vereniging die al 101 jaar bestaat zitten gelukkig ook leden die al heel lang lid zijn. Dit jaar waren dit Dirk Schipper - 25 jaar lid, Alie van Altena-Boneveld - 40 jaar lid, Neeltje Springer - 40 jaar lid en Aris Zondervan - 60 jaar !! lid. Alle jubilarissen werden gehuldigd door Aagje Zeeman, die dit op een bijzonder prettige wijze deed. Ze kent de vereniging, ze kent de mensen, ze kent de taal. Ze begon haar speech in keurig ABN, maar na drie zinnen ging ze over op het plaatselijke dialect wat het heel eigen maakte.

 

Jaarlijks wordt er ook een ‘donateur van het jaar’ gekozen. Dit jaar was de beurt aan de  gepensioneerde groenteboer op Marken,  Klaas Kes. Helaas was hij niet aanwezig, maar hij krijgt een foto van de vereniging overhandigd.

Juliana kan terug kijken op een heel mooi en muzikaal donateursconcert.

 
Jeugdorkest o.l.v. Evalina Pereboom Jeugdorkest o.l.v. Evalina Pereboom
Het publiek zat deze keer eens 'aors om' (anders om) Het publiek zat deze keer eens 'aors om' (anders om)
Lady speaker Jacqueline Zeeman Aagje Zeeman
  Dirk Schipper ontvangt een speldje voor 25 jaar lidmaatschap van 'Juliana'  
  Ali van Altena-Booneveld ontvangt een speldje voor 40 jaar lidmaatschap van 'Juliana'  
  Neeltje Springer ontvangt een speldje voor 40 jaar lidmaatschap van 'Juliana'  
  Aris Zondervan ontvangt een speldje voor 60 jaar lidmaatschap van 'Juliana'  
Aris Zondervan mocht ook nog een oorkonde in ontvangst nemen Aagje wordt door de voorzitter bedankt met een bos bloemen
Groot orkest o.l.v. Henk Ummels
Mallet-band
Met vriendelijke dank aan Carla Schipper

Bron: PepProductions, zondag 3 april 2011

 naar Marker Nieuws indexpagina