naar Marker Nieuws indexpagina

Bibliotheek Waterland ziet toekomst positief in

 

Bibliotheek Waterland ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. De financiële problemen zijn van de baan, het jaar 2010 is afgesloten met een positief saldo van € 26.000,= en de afgelopen maand heeft de bibliotheek haar ledental fors zien toenemen.

Bibliotheken hebben door de digitalisering een veranderende rol. De informatieve rol verschuift meer naar het wegwijs maken in de 'informatie jungle" en de bibliotheek wordt meer een ontmoetingsplek en een plek om rustig te kunnen werken. Ook bibliotheek Waterland, met vestigingen in Edam-Volendam, Marken, Monnickendam, Broek in Waterland, de Beemster, Graft-De Rijp, Purmerend en Landsmeer richt zich op die veranderend rol. Medewerkers uit de bibliotheek volgen een opleiding tot mediacoach waardoor zij ingezet kunnen worden als gids in de informatie jungle. Het nieuwe medium eBook is sinds begin dit jaar te leen via de website van de Bibliotheek Waterland, en valt goed in de smaak bij de bibliotheekleden. Het eerste kwartaal hebben 290 leden zich aangemeld voor deze service en zijn er 442 eBooks over de toonbank gegaan.

De afgelopen jaren is de bibliotheek ook ontdekt door zzp'ers en studenten. Vooral in de grotere vestigingen van Bibliotheek Waterland zijn de computerplekken en studieplekken steeds vaker bezet door groepjes en individuele studenten.

Voor meer informatie zie www.bibliotheekwaterland.nl

 

Bron: Bibliotheek Waterland, zaterdag 16 april 2011

   naar Marker Nieuws indexpagina