naar Marker Nieuws indexpagina

Reddingbootdag, zaterdag 7 mei 2011

(Reddingboot Frans Verkade)
 

Reddingbootdag is dé dag om actief kennis te maken met het werk, de mensen en het materieel van de KNRM en om mee te varen aan boord van de reddingboten.

In 2011 is Reddingbootdag op zaterdag 7 mei. De  dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur en wordt in 42 plaatsen langs de Noordzeekust, de Zuid-Hollandse en Zeeuwse wateren en aan het IJsselmeer gehouden.

Als blijk van onze waardering voor de steun van onze Redders aan de wal trekken onze bemanningen één dag per jaar alle registers open om de donateurs een kijkje te gunnen in de wereld van het reddingwezen. Reddingbootdag is een belevenis voor jong en oud. Ronkende motoren aan de steiger, rijen overlevingspakken in het boothuis, een plekje aan boord naast de schipper, een praatje met een echte redder of onvergetelijk fotomoment van de kleine op de reddingboot. Een belevenis!

Voor wie?
Bij het uitvoeren van haar taak heeft de KNRM er, sinds de oprichting in 1824, voor gekozen dit als zelfstandig opererende, ongesubsidieerde instelling te doen. De 1.100 vrijwilligers kunnen hun werk alleen doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de KNRM een warm hart toedragen. De slogan van reddingbootdag is niet voor niets: “Donateur? Meevaren! Meevaren? Donateur worden!”

Waar? 
Alle reddingstations van de KNRM zijn open voor publiek, dus ook het station van Marken.

U bent allen van harte welkom om zelf alles een keer van dichtbij te aanschouwen.

Weer fotowedstrijd voor Reddingbootdag
 
Vorig jaar hield de KNRM voor het eerst een fotowedstrijd op Reddingbootdag. Dat was gezien de enorme belangstelling met recht een succes te noemen. Daarom doen we het gewoon nog een keer! 
Het thema van dit jaar is: Vrijwilligerswerk op zee! Dit thema wordt ingegeven door het Europees jaar van het vrijwilligerswerk waarin extra aandacht wordt gegeven voor het vrijwilligerswerk. Op 7 mei maak je kennis met een paar van de 1.100 vrijwilligers die verbonden zijn aan de KNRM en hun werk op zee uitvoeren. Genoeg inspiratie!
 
Kijk op http://fotowedstrijd.knrm.nl/ hoe je mee kunt doen, wat de voorwaarden zijn en wat voor mooie prijzen je kunt winnen.
Insturen kan tot zondag 15 mei 2011.

 

Bron: KNRM, zaterdag 16 april 2011

   naar Marker Nieuws indexpagina