naar Marker Nieuws indexpagina

Donatie Rabobank maakt renovatie steiger KNRM mogelijk

Dat één van de steigers van KNRM station Marken aan vervanging toe was stond als een paal boven water. Het kostenplaatje voor de bouw bleek een probleem bij het realiseren van dit project. Een donatie vanuit het Rabobank Coöperatiefonds van Rabobank Waterland en Omstreken heeft de plannen rondom de vernieuwing van de steiger echter in razend tempo versneld.
 
 Vanaf het moment dat bekend werd dat er vanuit het Rabobank Coöperatiefonds een bedrag gedoneerd werd, is er begonnen met het werk. Omdat een groot deel van de werkzaamheden door de vrijwilligers zelf gedaan zou worden, kon het bedrag van de oorspronkelijke begroting naar beneden worden bijgesteld. Dit, in combinatie met de donatie van de Rabobank, heeft ertoe geleid dat groen licht gegeven werd en gestart kon worden met de werkzaamheden.
 
 In de afgelopen twee weken is allereerst de oude steiger gesloopt. Aannemersbedrijf D.J. van Geemen & Zn BV heeft vervolgens samen met een aantal bemanningsleden de grove werkzaamheden uitgevoerd ter realisatie van de nieuwe steiger.
Dit betreft o.a. het zetten van de palen, het monteren van de ‘liggers’ en de ‘jukken’ tussen de palen. De overige werkzaamheden zijn (of worden nog) geheel in eigen beheer uitgevoerd door de vrijwilligers van het KNRM Station Marken. Dit betreft het monteren van het loopdek, het aanleggen van elektra voorzieningen en het monteren van bolders om af te meren.
 
 Door de enorme inzet zijn we al ver gevorderd; de steiger is nagenoeg af en het resultaat mag er dan ook zijn. In elk geval zal op Reddingbootdag, 7 mei 2011, het publiek vanaf de nieuwe steiger kunnen inschepen voor het donateurvaren aan boord van onze reddingboten.

Bron: KNRM Marken, maandag 25 april 2011

   naar Marker Nieuws indexpagina