naar Marker Nieuws indexpagina
Grote zoekactie op het Markermeer
Melding via pager:
   AANGETROFFEN BOOTJE / GEVONDEN
 PRIO 1 STATION MKN  
  25-04-2011 14:10 KNRM Station Marken
 

Gistermiddag, tweede paasdag, is de Kustwacht een grote zoekactie gestart op het Markermeer. Dit gebeurde nadat er door een zeiljacht een onbemand rubberbootje was aangetroffen tussen de haven van Volendam en de Bukdijk van Marken.

In het rubberbootje lag een natte handdoek, tevens waren beide peddels uitgeklapt. Hierdoor is besloten een SAR actie op te zetten. De Kustwacht zette de volgende eenheden in: KNRM Marken met de 'Hendrik Jacob' en 'Frans Verkade', Reddingsstation Zeevang met de 'Simac', de 'Beer', Reddingsstation Wijdeness met de 'Mantelmeeuw', KLPD met de 'P85', de Marine heli 'Pedro 2', een politiehelikopter en de CoastGuard04 van de Kustwacht.
De zoekactie heeft een groot deel van de middag in beslag genomen.

Na zoín 3 uur hadden de deelnemende eenheden het gehele zoekgebied meerdere malen doorzocht, er is echter niets gevonden. Hierop is besloten de zoekactie te beŽindigen. De "Frans Verkade" en de "Hendrik Jacob" zijn retour station gegaan.

Later werd duidelijk dat er gelukkig niemand vermist was. De eigenaar van het rubberbootje bleek in de Marina haven van Monnickendam te liggen. Hij is het bootje kwijtgeraakt tijdens het terugvaren naar zijn thuishaven. De persoon in kwestie heeft de hele zoekactie gevolgd via de marifoon, hij heeft echter verzaakt om zich te melden op de VHF.

Uit angst voor een boete, omdat hij niet over het benodigde marifooncertificaat beschikte, heeft hij zich niet gemeld. Hierdoor heeft het kunnen gebeuren dat er een grootschalige SAR actie op touw is gezet.

 

 

Bron: KNRM station Marken, dinsdag 26 april 2011

   naar Marker Nieuws indexpagina